NÉGY – TIZENHÁROM FŐS CSAPATOK VERSENYKIÍRÁS

VERSENY IDŐPONTJA: 2021. október 1-3.
VERSENY RAJTJA: 2021. október 2.
TÁV: 221 km, egy kör a Balaton körül
VERSENYKÖZPONT: Annagora Aquapark (Balatonfüred, Fürdő utca 35.)

SZAKASZKALKULÁTOR
A csapatok szakaszkalkulátora ITT található!

VERSENYKATEGÓRIÁK

 • 4-13 fős női csapat
 • 4-13 fős férfi csapat (ha az egyik csapattag férfi, akkor a csapatot ide soroljuk)
 • 4-13 fős céges kategória (egyetlen dobogó hirdetve)

2021-ben minden kategória 1-3. helyezettje automatikus indulási jogot szerez a 2022. évi NN UB-ra, a versenyszabályzatban leírt feltételek szerint!

DÍJAZÁS

 • Minden, szintidőn belül célba érkező egyedi befutóérmet kap
 • A kategóriák 1-3. helyezettjei kupát kapnak

KÜLÖN IS ÉRTÉKELT KATEGÓRIÁK
Céges csapat kategória 4-13 fős csapatoknál.
A csapatban csak ugyanabban a cégben dolgozó személyek és családtagjaik szerepelhetnek. Ezek a csapatok a kategóriák szerinti váltóverseny értékelésben is részt vesznek. Fontos, hogy a csapatnévben szerepeljen a cég neve is!

NEVEZÉS
A XV. NN Ultrabalaton négy-tizenhárom fős nevezési felülete 2020. november 15-én nyílik meg, 15 óra 15 perckor!
A nevezéshez elengedhetetlen a Személyes profil, amely IDE kattintva hozható létre.
Adataid bármikor módosíthatók. Kéjük figyelj arra, hogy a neved a magyar szabályok szerint kerüljön mentésre, azaz VEZETÉKNÉV elől, UTÓNÉV hátul.
Ennek a Facebookon és a Gmailen keresztül történő regisztrációknál vagy jelentősége.

NEVEZÉSI DÍJAK
Az összegek személyenkénti díjat (Ft/fő) jelölnek, a határidők pedig nevezési és befizetési határidőt – ezt tartsátok szem előtt az utalásoknál! 

2021. január 15-éig Csapatverseny Céges csapatok
4 fős csapat 16 900 Ft 17 900 Ft
5 fős csapat 15 900 Ft 16 900 Ft
6 fős csapat 14 900 Ft 15 900 Ft
7 fős csapat 13 900 Ft 14 900 Ft
8 fős csapat 12 900 Ft 13 900 Ft
9 fős csapat 12 900 Ft 13 900 Ft
10 fős csapat 12 900 Ft 13 900 Ft
11 fős csapat 12 900 Ft 13 900 Ft
12 fős csapat 12 900 Ft 13 900 Ft
13 fős csapat 12 900 Ft 13 900 Ft

Az összegek bruttó összegben és magyar forintban értendők.
Január 16-án a be nem fizetett nevezéseket TÖRÖLJÜK!

A NEVEZÉSI DÍJ BEFIZETÉSÉRŐL
1.) Átutalással (forintban) a szervező, Balatonman Triatlon Kft. bankszámlaszámára
K&H 10401055-50526549-56551033
2.) Személyesen versenyirodánkban, kizárólag készpénzben (Maratonman Depo Futóbolt, Budapest, XIII. kerület, Népfürdő utca 5/c., Nyitva tartás: hétfőtől péntekig, 10-18 óráig)

Személyes készpénz befizetés esetén a 4-7 fős csapatok a 2020 december 4-én közzétett, előző évek ajándéktárgyai közül a készlet erejéig két különböző ajándékot választhatnak! A 8-13 fős csapatok a 2020 december 4-én közzétett, előző évek ajándéktárgyai közül a készlet erejéig három különböző ajándékot választhatnak! ( Ajándék pólók esetében nem tudunk teljes mérteszortimentet biztosítani, és az előző évi fejlámpák és csősálak is csak korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, ezért az akciót a raktáron megmaradt készlet erejéig tudjuk biztosítani. Megértéseteket köszönjük! )

FIGYELEM!
Postai csekket nem áll módunkban fogadni. Amennyiben postai csekken kerül elindításra a nevezési díj befizetése, azt a bank azonnal visszautalja.
A nevezési díjat egy összegben kell elutalni. Számlát kizárólag a regisztráció során megadott névre és címre tudunk kiállítani, a számla megbontására nincs lehetőség.
A külön beérkezett díjakat a banki költségek levonása mellett visszautaljuk a feladónak!

FOGLALÓ BEFIZETÉSE
Szeretnénk, hogy csak olyan nevezések születhessenek, amelyek mögött valódi versenyzők állnak, valódi indulási szándékkal; ezért vezettünk be – javaslataitok alapján – 2018-ban foglalót. A sikeres regisztrációt követően a csapatkapitányok e-mailt kapnak arról, hogy milyen számlaszámra (utalással, vagy személyes fizetéssel versenyirodánkban) kell 20000 Ft-ot, a 4-13 fős csapatoknak november 22-ig befizetni, amelyről a számviteli szabályok betartása mellett számlát küldünk.
FONTOS!
Pontosan állítsátok be a számlázási adatokat, mert a foglalóról nem áll módunkban módosított számlát kibocsátani.
Azokat a csapatnevezéseket, amelyekhez a megadott határidőn belül nem érkezik foglaló, automatikusan töröljük, az ő helyeiket a későbbiek során töltjük fel. Ugyanez érvényes azokra a csapatokra, akik a foglalót késve fizetik be, számukra a foglalót a banki költségek levonásával visszautaljuk.

A foglaló befizetőinek 2021. január 15-éig van lehetősége arra, hogy a nevezési díj fennmaradó részét befizessék.
A nem fizető csapatok nevezését töröljük, de számukra a foglalót nem térítjük vissza; helyeiket a későbbiek során töltjük fel.

CSAPATLÉTSZÁM LIMITEK
Idén is limitált az indítható csapatok száma, igyekezettek a csapattagok összeszervezésével, mert 2020-ban 6 perc alatt telt be a nevezés. Minőségi és biztonsági szempontok alapján és a 2020 évi rendezési tapasztalatok figyelembevételével a 2021 évi létszámlimitek a következőek:

100 db 4 fős csapat
100 db 5 fős csapat
60 db 6 fős csapat

60 db 7 fős csapat
60 db 8 fős csapat
60 db 9 fős csapat
összesen 700 db 10 fős // 11 fős // 12 fős // 13 fős csapat

A 2020. évi NN Ultrabalaton 1-3. helyezett csapatok csapatkapitányai, az UTT 126-ról, Burger King Ultrabalaton TRAIL-ről bekerülő csapatok csapatkapitányai, illetve azok, akik nyereményjátékokon indulási jogot nyertek, e-mailben kapnak értesítést a nevezés megnyitása előtti héten, ők a nevezésnyitás előtt nevezhetnek a versenyre.

CSAPATKAPITÁNYOK FIGYELMÉBE
2020. november 15-én, a 4-13 fős csapat nevezésénél a következő információkat kérjük majd:

 • Csapatnév
 • Kategória (céges // nem céges //  férfi csapat // női csapat)
 • Csapat létszáma (4-13 fő – később egyedi elbírálás alapján csak felfelé módosítható)
 • Tervezett köridő a 221 km hosszú körre (a csapat által tervezett köridő 2021március 1-ig, a csapatkapitány személyes profiljának segítségével módosítható); a maximális választható köridő a 4-13 fős csapatoknak 28 óra
 • Csapattagok pólómérete (külön a férfi és külön a női méretek, a nevezéskor megadott pólóméretek 2020 december 1-ig módosíthatók a csapatkapitány profiljának használatával 
 • Prémium nevezést választó csapattagok részére a MIZUNO hoodie mérete, mely nem módosítható!
 • Számlázási név és cím (cég esetén, a cég nevét és számlázási címét, adószámát kell megadni)
 • Egy profilról kizárólag egy csapatot tudtok regisztrálni. Ha több csapattal neveznétek, javasoljuk, hogy előre jelöljétek ki az összes csapatkapitányt! Céges csapatok regisztrációja során a csapatnévben szerepelnie kell a cégnévnek (pl.: UtáNNfutók, NN futóbolondok, 1. számú NN csapat, 2. számú NN csapat).
 • Ha a csapat mellé bringás kísérőt szeretnétek, neki a McDonald’s BringaMánia Ultrabalaton Bringatúrára kell beneveznie, saját profiljával; a nevezésnél ki kell választani, hogy ő “CSAPATOT KÍSÉRŐ BRINGATÚRA RÉSZTVEVŐ”, itt meg kell adni a kísért csapat nevét is

A NEVEZÉSI DÍJ TARTALMAZZA

 • Részvételi jog a versenyen
 • Befutóérem (a szintidőn belüli teljesítésért)
 • Rajtcsomag
 • Chipes időmérés
 • BioTechUSA frissítés
 • Dreher 24 alkoholmentes sör a célban
 • Orvosi felügyelet a verseny alatt
 • Masszázs a verseny után
 • Ingyenesen letölthető fotók (rajt- és célfotók)

A RAJTCSOMAG TARTALMA

 • Egyéni, névre szóló rajtszám (viselése kötelező)
 • NN UB technikai futópóló (MIZUNO)
 • Karszalag, amely feljogosít a versenyen és a pénteki tésztapartin való részvételre (viselése a versenyen kötelező, csakúgy mint a bringás kísérőnek, mivel karszalagra kapják meg az extra szolgáltatásokat a kiemelt pontokon)

A VERSENY MIZUNO FUTÓPÓLÓJÁNAK MÉRETTÁBLÁZATA (TERVEZET)

 

BRINGÁS KÍSÉRŐITEK FIGYELMÉBE
Körbetekerni a Balatont még saját tempóban is nagy kihívás, de kerékpáros kísérőként, igazodva a kísért versenyző tempójához, óriási teljesítmény. Azoknak a kísérőknek, akik akár 28 órát is a nyeregben töltenek, a következőkkel szeretnénk segíteni.

 • Egyedi rajtszám
 • Nyolc előre meghatározott frissítőpont

BRINGÁS KÍSÉRŐK
Amennyiben a csapat bringás kísérővel szeretne teljesíteni, neki a McDonald’s BringaMánia Ultrabalaton Bringatúrára kell beneveznie, saját profiljával; a nevezésnél ki kell választani, hogy ő “CSAPATOT KÍSÉRŐ BRINGATÚRA RÉSZTVEVŐ”, itt meg kell adni a kísért csapat nevét is.

IDŐMÉRÉS
Online rendszerrel történik a kijelölt pontokon. A vasúti átkelőknél időjóváírásra van lehetőség, ezt a rendszer azonnal kezeli, a verseny végén a nettó idő látható. Kérjük, figyeljetek arra, hogy a végleges eredményeket az időjóváírások befolyásolhatják! A 4-13 fős csapatok számára az időmérő rendszer használata opcionális, a rajtban és a célban azonban számukra is kötelező!

CHIP LETÉTI DÍJA
A rajtcsomag átvételekor a csapatoknak 5000 forint kaució ellenében adjuk át a chipeket. Kérjük, a munkánk megkönnyítése érdekében pontos összeggel érkezzetek! A kaució összege a célba érkezés után – a chip ellenében – visszajár!
A célterületen vissza nem váltott chipeket május 20-tól május 31-ig váltjuk vissza pénz ellenében.

SZINTIDŐ
A 4-13 fős csapatok számára a maximálisan választható köridő 28 óra.
A csapat szintideje a rajtidőponttól számított előre megadott köridő + 1 óra.

RAJTIDŐPONTOK
A rajtidőpontokat legkésőbb 2021. március 10-ig hirdetjük ki.

AUTÓS ÉS KERÉKPÁROS KÍSÉRŐK FIGYELMÉBE
A verseny útvonala a balatoni kerékpárúton van kijelölve kivételt képez ez alól a Balaton-felvidék, ahol a mezőny az autóúton halad. Ezen szakaszon a futók mellett kocsival haladni biztonsági okok miatt szigorúan tilos. Itt, a kerékpáros kísérők IS kizárólag a futók előtt, vagy mögött haladhatnak! FONTOS! Ez az útvonal az NN UB tekintetében kiemelten balesetveszélyes szakasz, így ennek ellenőrzését nem a STAFF, hanem a rendőrség végzi majd.

FRISSÍTÉS
A versenyen 48 váltó és frissítőponttal várunk benneteket, hogy pótolhassátok az elvesztett folyadékot és kalóriákat.
Az idei évben környezetvédelmi okokból továbbra is száműzzük az egyszer használatos műanyag poharakat és tányérokat, a pontokon kizárólag saját pohárba vagy kulacsba biztosítunk frissítést minden indulónk számára.

 • Primavera ásványvíz
 • BioTechUSA izotóniás sportital
 • A szakaszt futó, chipet viselő csapattag  részére a pontokon a következőket biztosítjuk:
  • banán
  • szőlőcukor

#RUNGREEN
2021-ben a verseny továbbra is környezetbarát szemléletben kerül megrendezésre. A frissítőpontokon nem lesznek eldobható műanyag poharak hanem saját soft cup-ba, kulacsba, vagy a versenyközpontban bérelhető NN UB soft cup-ba tudtok frissítést vételezni.

NN UB ELSŐBÁLOZÓ HELPDESK
Az elmúlt években hagyománnyá vált az UB előtti „elsőbálozó helpdesk”, amelyet az először induló csapatok megkeresései miatt hívtunk életre. Ennek keretében egy átfogó, rövid ismertetés után lehetőséget biztosítunk nektek arra, hogy felmerülő kérdéseiteket személyesen is feltegyétek.

A találkozókon a következő témákat érintjük

 • Szakaszkalkulátor használata
 • Logisztika, kísérő autók közlekedése
 • Frissítés
 • Útvonaltervezés
 • Felkészülés
 • Öltözködés

IDŐPONTJA: 2021. március 1. 18:15
HELYSZÍN: FACEBOOK LIVE AZ NN UB FACEBOOK OLDALÁN
PREZENTÁCIÓ: UB_helpdesk_XV prezentáció

OPCIONÁLIS PINCEFUTÁS
Az útvonal a 52,9 kilométernél áthalad a Varga Pincészet pincesorán, ahová a lejutás egy lépcsőn keresztül lehetséges. Itt a hőmérséklet várhatóan alacsonyabb, a páratartalom pedig magasabb lesz a kintinél – erre való tekintettel az egyéniek és két és háromfős csapatok számára az átfutás nem kötelező. Annak aki ezt kihagyja, a pincén kívül, egy ugyanolyan hosszúságú utat kell megtenni, a következő váltópont felé.

CÉLTERÜLET NYITVA TARTÁSA
2021. május 15-én, 16:00-tól

50%-OS KUPON
Varga Pincészet által biztosított kedvezménykupon részletei ITT olvashatók.

ORVOSI FELÜGYELET
A mezőnyt orvosi stáb kíséri, mentőautókkal és motorosokkal. Telefonszámukat a rajtszámon találjatok meg. Kérjük, hogy fokozottan figyeljetek a verseny alatt bajba került futókra ti is! Amennyiben az orvosi stáb úgy látja, hogy a versenyző nem alkalmas a verseny folytatására, a rajtszámát leveheti, a versenyből kizárhatja.

EREDMÉNYHIRDETÉS
Díjat kizárólag az eredményhirdetés keretei között adunk át. Kérjük a dobogós sportolókat, hogy személyes jelenlétükkel tiszteljék meg a versenyt és versenytársaikat, pontosan jelenjenek meg az eredményhirdetésen.  Az eredményhirdetést lekéső díjazottak részére díjat utólag nem adunk át és nem postázunk.

VERSENYSZABÁLYZAT
IDE kattintva érhető el.

FOTÓK
A rajtban, valamint a célban készült képek ingyenesen lesznek letölthetők a verseny után. Kérjük, hogy számoljatok azzal, hogy a magas résztvevői szám miatt nem tudjuk garantálni, hogy mindenkiről készül kép ezért nem árt, ha a kísérők között is lesz egy lelkes fotós!
Az útvonalon több ponton a futófotó profi fotósai készítenek rólatok felvételeket, amelyek rajtszám szerint kereshetők lesznek a futofoto.hu oldalon!

VÉGEZETÜL FUTÓETIKÁNK
Az NN Ultrabalaton ideje alatt a Balaton vendégei vagyunk. Szeretnénk, ha a tavat és környékét legalább olyan tiszta állapotban adnánk vissza, ahogy azt találtuk, de ehhez kell a ti odafigyelésetek is! Az érintett települések minden évben nagy szeretettel fogadnak bennünket; versenyünk híres a jó hangulatról, de kérjük, hogy tartsátok ti is tiszteletben az útvonalon lakók és a versenyen nem indulók nyugalmát.

Segíts bajba jutott társaidnak, még akkor is, ha ezzel időt vesztesz.

Futók vagyunk. Nem különböztetjük meg magunkat sem bőrszín, sem vallás, sem nem vagy kor szerint. Nem fontos, honnan jövünk; az sem, hogy milyen gyorsan haladunk. Összeköt bennünket a sport szeretete, az egymás és a táv iránti kölcsönös tisztelet.

Az állomásokon segítők a legjobb tudásuk szerint biztatnak, segítenek benneteket. Kérjük, hogy ezt jókedvvel és mosollyal háláljátok meg.

Igaz, hogy ez verseny, de a fairplay szabályait minden esetben tartsátok szem előtt. Nyerj vagy veszíts, de azt tisztán, emelt fővel, az írott és íratlan szabályok betartásával tedd! Ne másért, csak magadért. Mert ettől lesz az élmény felejthetetlen és ettől válsz te is elválaszthatatlan részévé annak a fogalomnak, melyet úgy hívunk: NN ULTRABALATON.

A szervező fenntartja a jogot a program és kiírás megváltoztatására.

VIDD HAZA AZ NN ULTRABALATON ÉLMÉNYT!
LÁTOGASS EL A MARATONMAN DEPO WEBSHOPJÁBA, AHOL AZ UB COLLECTION DARABJAI MELLETT TÖBB MINT 5000 FUTÓCIPŐVEL VÁRUNK!

MINDIG A SAJÁT LÁBADNAK ÉS FUTÓSTÍLUSODNAK MEGFELELŐ CIPŐBEN FUSS! EHHEZ A LEGJOBB VÁLASZTÁS A MARATONMAN DEPO; VÁRUNK WEBÁRUHÁZUNKBAN VAGY A 13. KERÜLET, NÉPFÜRDŐ U. 5/C-BEN!

Menü