Továbbra is “zöldben” gondolkodunk!

2020-ban elsőként döntöttünk egy környezetbarát, zöldebb rendezés mellett, így Magyarország legnépszerűbb tömegsport eseménye az NN Ultrabalaton és “kistestvérei” is teljes mellszélességgel álltak be a környezetvédők sorába. Mára nem elég futni, küzdeni és akarni, hanem versenyezni is zölden kell, hiszen a Dunakanyart nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön!

A  pontokról továbbra is száműzzük a műanyag poharakat és evőeszközöket, és 2022-ben a szelektív gyűjtés tekintetében további szintet léptünk. Odafigyeléssel igenis lehet olyan sporteseményt szervezni, amely abszolút környezetbarát.

 

MIT TESZÜNK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN?
A frissítőpontokon a terepversenyeken már jól bevált, futáshoz fejlesztett – akár éveken át használható – frissítőpoharakba (soft cup), vagy akár a versenyző által hozott pohárba, kulacsba biztosítjuk a vizet és az izotóniás italokat.
Nagy hangsúlyt fektetünk a frissítő- és váltóponton dolgozó személyzet oktatására és a felgyülemlő PET palackokat szelektíven gyűjtjük, hivatalos helyen adjuk le, így ezek a palackok újrahasznosítható alapanyaggá válnak. A versenyen keletkezett papírhulladékot tömörítve újrahasznosításra adjuk le, az ebből befolyó összeggel egy környezetbarát célt támogatunk! A verseny útvonalán több ponton, a kísérőkocsikban felgyülemlett szemetet is szelektíven tudjátok leadni.

#RUNGREEN #BIKEGREEN

Menü