BRINGATÚRA

130 KILOMÉTER KÉT KERÉKEN, A DUNAKANYARBAN ÉS A BÖRZSÖNYBEN

Szeretettel várjuk kerékpár túránkra azokat, akik két keréken szeretnék megtapasztalni a Burger King Ultra Lupa-tó hangulatát. A Dunakanyar és a Börzsöny felfedezésének útvonala hasonló a futókéval. Nincs szintidő és nincs időmérés se. Csak rajtad áll, hogy magasabb teljesítményre kapcsolva kilépsz-e a komfortzónádból, vagy inkább kényelmesen tekerve gyönyörködsz a Dunakanyar környezetében.

Versenyeinken a rajtcsomagban egyedi MIZUNO technikai futópólót adunk. A 130 kilométer megtétele alatt 4 ponton  BioTechUSA frissítéssel és egy helyen melegétellel várunk. A verseny végén a célban egy egyedi befutóérem vár. A verseny fáradalmait pedig egy kiadós strandolással pihenheted ki Budapest tengerpartján, a homokos Lupa Beachen!

VERSENYINFORMÁCIÓK

VERSENYKÖZPONT

Budakalász,
Lupa Beach

RAJT

2023. július 15., 9:00

TÁV

130 kilométer

GPS TÉRKÉP

Részletek az ikonra kattintva

#BIKEGREEN

Részletek az ikonra kattintva

NEVEZÉSI DÍJAK

ELSŐ ÁRSÁV
2023. január 31-ig
 • 12 500 Ft/fő
MÁSODIK ÁRSÁV
2023. március 1-ig
 • 13 500 Ft/fő

BRINGATÚRA VERSENYKIÍRÁS

ESEMÉNY IDŐPONTJA: 2023. július 15.
BRINGATÚRA RAJT: 2023. július 15. szombat délelőtt 9:00
TÁV: 130 km

AJÁNLOTT BRINGATÚRA ÚTVONAL:
A börzsönyi szakasz meghatározó mennyiségű szintje miatt, azt javasoljuk a Bringatúra indulóinak, hogy a tavalyi útvonalon teljesítsék a 109 km-es túratávot.
https://www.alltrails.com/explore/map/ultra-lupa-to-109-a8aa681
(Az idei 130 km-es bringatúra távját, csak a tapasztaltabb bringásoknak ajánljuk, az útvonalon található szint miatt.) A Bringatúrán időmérés nincs, így a cél az, hogy élvezzétek a túrát és a csodás kilátást a Dunakanyarban!

VERSENYKÖZPONT: Lupa Beach Budakalász

DÍJAZÁS

 • Minden beérkező egyedi érmet kap

NEVEZÉS
A nevezéseket 2022. november 19. 10:00-kor nyitjuk.
A nevezéshez elengedhetetlen a Személyes profil, amely IDE kattintva hozható létre.
Adataid bármikor módosíthatók. Kéjük figyelj arra, hogy a neved a magyar szabályok szerint kerüljön mentésre, azaz VEZETÉKNÉV elől, UTÓNÉV hátul.
Ennek a Facebookon és a Gmailen keresztül történő regisztrációknál vagy jelentősége.

NEVEZÉSI DÍJAK
Az összegek személyenkénti díjat (Ft/fő) jelölnek, a határidők pedig nevezési és befizetési határidőt – ezt tartsátok szem előtt az utalásoknál!

2023. január 31-ig 2023. március 1-ig 2023. március 2-től
Bringatúra 12 500 Ft 13 500 Ft/fő 14 500 Ft/fő

Az összegek bruttó összegben és magyar forintban értendők.
A nevezés zárása után a be nem fizetett nevezéseket TÖRÖLJÜK!

A NEVEZÉSI DÍJ BEFIZETÉSÉRŐL
1.) SimplePAY fizetéssel
2.) Átutalással (forintban) a Szervező, Balatonman Triatlon Kft. bankszámlaszámára
K&H 10401055-50526549-56551033
3.) Személyesen versenyirodánkban, kizárólag készpénzben (Iroda: 1134 Bp. Tüzér utca 9-11 // Nyitva tartás: Hétköznap – 9:00-17:00)

FIGYELEM!
Postai csekket nem áll módunkban fogadni. Amennyiben postai csekken kerül elindításra a nevezési díj befizetése, azt a bank azonnal visszautalja.
A nevezési díjat egy összegben kell elutalni.
Számlát kizárólag a regisztráció során megadott névre és címre tudunk kiállítani, a számla megbontására nincs lehetőség.
A külön beérkezett díjakat a banki költségek levonása mellett visszautaljuk a feladónak!

 

LÉTSZÁMLIMIT

 • 100 fő

A NEVEZÉSI DÍJ TARTALMAZZA

 • Részvételi jog az eseményen
 • Befutóérem (A célterület nyitva tartása alatt beérkező bringások részére)
 • Rajtcsomag
 • Frissítés az útvonalon
 • Dreher 24 alkoholmentes sör a célban
 • Orvosi felügyelet a verseny alatt
A RAJTCSOMAG TARTALMA
 • Rajtszám (viselése kötelező)
 • WHOPPER menü kupon
 • Technikai MIZUNO eseménypóló
 • Komp jegy a Tahitótfalunál történő átkeléshez

A VERSENY MIZUNO ESEMÉNYPÓLÓJÁNAK MÉRETTÁBLÁZATA
A képen látható MIZUNO póló csak illusztráció, a 2023. évi póló grafikai terveit a későbbiek folyamán mutatjuk be! A szín és a grafika egyenlőre titok.🙂

IDŐMÉRÉS ÉS SZINTIDŐ
Ultra Lupa-tó bringatúrásoknak és bringás kísérőknek sem időmérés, sem szintidő nincs.
Azzal viszont számoljatok, hogy a célterület vasárnap 11:00-kor bezár!

RAJTIDŐPONTOK

A bringatúrán indulók 2023. július 15-én szombaton délelőtt 9:00-kor rajtolnak majd el.
Az egyéni futókat és csapatokat kísérő bringások a futók után közvetlenül indulhatnak 2023. július 15-én szombaton 16:30-tól.

 

KÖZLEKEDÉS AZ ÚTVONALON
A futó verseny útvonala többségében kerékpárúton van kijelölve, de van ahol ez a településeken belül a járdát jelenti. Leányfalu és Tahitótfalu között a futók útvonala közúton halad, ezen a szakaszon a  futók mellett kerékpárral haladni biztonsági okok miatt szigorúan tilos. Kérjük, itt kizárólag a futók előtt, vagy mögött haladjatok.

A verseny, így a bringatúra útvonala is 2023-tól érinti a Börzsönyt. Itt számotokra a kísérőautók útvonala lesz megadva, erdei utakra a futók mellé nem tudtok behajtani, ha futót kísértek akkor ezen szakaszokon csak a váltópontokon tudtok találkozni.

KOMP

A verseny 20. kilométerénél Tahitótfalunál komppal viszünk át a Dunán. A hajók kb 20 perces időközökkel fordulnak.  A kompra kompjegyed bemutatásával tudsz felszállni.

FRISSÍTÉS

A versenyen 3 ponton tudtok frissíteni. (Verőce oda-vissza és a célban)
Környezetvédelmi okokból ezen az eseményünkön is a teljes versenyről száműzzük az egyszer használatos műanyag poharakat és tányérokat, a pontokon kizárólag saját pohárba vagy kulacsba biztosítunk frissítést.

BRIGATÚRA FRISSÍTÉS A PONTOKON

 • Primavera víz
 • BioTechUSA Isotonic Hydrate & Energize
 • banán
 • szőlőcukor

#BIKEGREEN
2023-ben ez a verseny is környezetbarát szemléletben kerül megrendezésre. A frissítőpontokon nem lesznek eldobható műanyag poharak hanem saját pohárban, soft cup-ba, kulacsba vagy a versenyközpontban bérelhető NN UB soft cup-ba tudtok frissítést vételezni.

ORVOSI FELÜGYELET
A mezőnyt orvosi stáb kíséri, mentőautókkal és motorosokkal. Telefonszámukat a rajtszámon találjatok meg. Kérjük, hogy fokozottan figyeljetek a verseny alatt bajba került futókra ti is! Amennyiben az orvosi stáb úgy látja, hogy a versenyző nem alkalmas a verseny folytatására, a rajtszámát leveheti, a versenyből kizárhatja.

VERSENYSZABÁLYZAT
IDE kattintva érhető el.

FOTÓK
A versenyen a Futófotó profi fotósai készítenek rólatok képeket, amelyek megtekinthetők és megvásárolhatók a futofoto.hu oldalán a versenyt követő héten!

VÉGEZETÜL FUTÓETIKÁNK
Az Ultra Lupa-tó ideje alatt a Dunakanyar vendégei vagyunk. Szeretnénk, ha a tavat és környékét legalább olyan tiszta állapotban adnánk vissza, ahogy azt találtuk, de ehhez kell a ti odafigyelésetek is! A versenyeink híresek a jó hangulatról, de kérjük, hogy tartsátok ti is tiszteletben az útvonalon lakók és a versenyen nem indulók nyugalmát.
Segíts bajba jutott társaidnak, még akkor is, ha ezzel időt vesztesz.
Sportolók. Nem különböztetjük meg magunkat sem bőrszín, sem vallás, sem nem vagy kor szerint. Nem fontos, honnan jövünk; az sem, hogy milyen gyorsan haladunk. Összeköt bennünket a sport szeretete, az egymás és a táv iránti kölcsönös tisztelet.
Az állomásokon segítők a legjobb tudásuk szerint biztatnak, segítenek benneteket. Kérjük, hogy ezt jókedvvel és mosollyal háláljátok meg.
Igaz, hogy ez verseny, de a fair play szabályait minden esetben tartsátok szem előtt. Nyerj vagy veszíts, de azt tisztán, emelt fővel, az írott és íratlan szabályok betartásával tedd! Ne másért, csak magadért. Mert ettől lesz az élmény felejthetetlen és ettől válsz te is elválaszthatatlan részévé annak a fogalomnak, melyet úgy hívunk: ULTRA LUPA-TÓ.

 

A szervező fenntartja a jogot a program és kiírás megváltoztatására.

 

MINDIG A SAJÁT LÁBADNAK ÉS FUTÓSTÍLUSODNAK MEGFELELŐ CIPŐBEN FUSS! EHHEZ A LEGJOBB VÁLASZTÁS A MARATONMAN DEPO; VÁRUNK WEBÁRUHÁZUNKBAN VAGY A 13. KERÜLET, TÜZÉR UTCA 9-11-BEN!

 

VERSENYSZABÁLYZAT

Menü
hu_HUHungarian