NN ULTRABALATON INSTANT BRINGATÚRA VERSENYSZABÁLYZATA

Instant bringatúra 2022

1.) A versenyszabályzat elfogadásáról
Az NN Ultrabalaton Instant túra indulójaként a jelen versenyszabályzatban foglaltakat a Résztvevő magára nézve kötelezően elfogadja és kötelezettséget vállal annak betartására. Tudomásul veszi, hogy a regisztráción keresztül nevezett résztvevőkre a jelen versenyszabályzat hatálya kiterjed.

2.) Egészségi állapotomról
A Résztvevő kijelenti, hogy a túrán, futáson egészségesen, saját felelősségére, az általa választott távra, túrára mind fizikálisan, mind mentálisan felkészülten indul. Az egészségügyi állapotában bekövetkező állapotromlásért a Szervezőt nem terheli felelősség.

3.) Fotókkal, felvételekkel kapcsolatos rendelkezés
A Résztvevő tudomásul veszi, hogy a túra ideje alatt a Résztvevőről felvételek készülhetnek. A képek és felvételek készítéséhez és felhasználásához hozzájárul. Tudomásul veszi, hogy a róla készült képeket, felvételeket reklámfilmben és más médiában promóciós célra a Szervező felhasználhatja. Tudomásul veszi, hogy az útvonalon és a versenyközpontban külsős biztonsági kamerák felvételeket készíthetnek róla. Hozzájárul, hogy a Személyes profilban lévő e-mail címre és telefonszámra a Szervező levelet, illetve üzenetet küldjön a verseny információival és további sporteseményekkel kapcsolatban.

4.) A regisztrációs rendszerről és a Személyes profilról
A 2018-as szezonra bevezetett (és jelenleg is érvényes) regisztrációs rendszerről ITT olvashatok, a benne foglaltakat a Résztvevő magára nézve kötelezőnek fogadja el.

5.) A pólóméretek módosításának lehetőségéről
Alaphelyzetben a nevezéskor elérhető és megadott pólóméretek a későbbiek során nem módosíthatók, amennyiben szükség lenne erre, a szabad kapacitás erejéig a Szervező részére küldött e-mailen lehet kérni a pólóméret módosítást , de a nevező elfogadja, hogy a pólócserét a Szervező nem tudja garantálni. Kérelem elutasítása esetén az eredetileg megadott pólót biztosítja a Szervező a kiírás szerinti időpontra.

6.) Befizetett nevezés lemondása, nevezés átruházása
A Szervező a nevezés lemondását semmilyen okkal nem fogadja el, a befizetett díjat visszafizetésére nincsen lehetőség, de a nevezés legkésőbb egy héttel az indulás megkezdése előtt regisztrációs díj megfizetése mellett átruházható. A regisztrációs díj 2000 Ft/fő, amely az áfát is tartalmazza, ennek elutalásával párhuzamosan az új tag adatait e-mailben kell a Szervezőnek eljuttatni a hello@ultrabalaton.hu címre. A díj beérkezését követően kerül sor a tagcserére, de a 5. pont értelmében az új tagnak a pólóméret cserét nem tudjuk garantálni.

7.) A nevezési díjról
A beérkezési határidő betartása az induló felelőssége! Fontos, hogy nem az átutalás időpontja, hanem a Szervező számláján történő jóváírás időpontja az irányadó a határidők tekintetében. Hiányos befizetés esetén a különbözet befizetése elengedhetetlen a nevezés érvényessé válásához. Hiányos befizetés esetén a Szervező e-mailen értesíti a résztvevőt a különbözet mértékéről, amelynek megfizetésére 8 naptári nap áll rendelkezésre. Amennyiben a megadott határidőn belül a különbözeti összeg a Szervező bankszámláján nem kerül jóváírásra, a nevezés törlésre kerül. A 6. pont rendelkezései ebben az esetben is irányadók. A résztvevő elfogadja, hogy a Szervező, csak a nevezési felületen, a csapatkapitány által megadott számlázási névre és címre tud számlát kiállítani.
A számlázási adatokat módosítani a számla kibocsátása után nem lehet.

8.) Pólók és érmek átadása, postázása
A kiírásban szereplő érmeket és pólókat 2022. augusztus 1-jét követően tudjuk postázni vagy tudjátok személyesen átvenni.

9.) A bringatúra teljesítésének menete
Nevezést követően kérjük elutalni a  nevezési díjat, amelyről számlát és egy visszaigazoló e-mailt küldünk, a levél tartalmazza a “chek-in”-hez szükséges QR-kódot és a pontok listáját A teljesítéshez elengedhetetlen egy QR-kód olvasására alkalmas telefon, a TEAM nevezésnél minden csapattag használja a QR-kódos rendszert  (Amennyiben nem sikerül, kérjük, hogy jelezzétek ügyfélszolgálati telefonszámunkon: +36 70 605 7415, az ügyfélszolgálat nyitva tartási idejében). A sikeres QR-kód használathoz mobilinternet szükséges, és természetesen feltöltött mobiltelefon. A túra tárgyévben (nevezéshez kapcsolódóan) bármely választott ellenőrzőponton megkezdhető, és itt is kell befejezned, “kicsekkolnod” – FONTOS, hogy a köztes pontokon a sikeres teljesítéshez minimum egy további ponton szükséges lesz használni a ‘check-in” rendszert. A túra nem verseny, így nincs szintidő így a túrát akár több egymástól független részletben is tudod teljesíteni. A teljesítést követően e-mailban értesítjük a résztvevőket, hogy milyen címre postázzuk az érmet és a pólót, a regisztrációnál megjelölhető a Maratonman DEPO, mint helyszín, amennyiben az kényelmesebb. A sikeres teljesítést követően a teljesítő neve és körideje szerepelni fog a teljesítők listájában weboldalunkon.

10.) QR-kód ellenőrző pontok  és szervízpontok 

  • Balatonfüred, Annagora Aquapark
  • Badacsonyörs, Varga Pincészet
  • Balatonmáriafürdő, Viktor Panzió
  • Balatonföldvár, Bor és Bringa pihenőpont
  • Balatonkenese, Vak Bottyán strand

11.) A befutóérem és finisher póló személyes  felvételéről
I.) Bringatúra esetében pólót és érmet kizárólag a túra teljesítése után adunk át. Sikeres teljesítéshez elengedhetetlen a túra kiinduló pontján, további egy ponton és a túra befejeztével a QR-kód leolvasása. A kód megtalálható a pontokon lévő infó táblán és a szervíztornyokon is. Amennyiben a QR-kód nem olvasható le akkor érvényes tracket is elfogadunk a túra igazolására.

II.) Az érem és póló személyes  felvételhez személyazonosításra alkalmas igazolvány; két tanú által aláírt meghatalmazás vagy a befizetésről szóló visszaigazoló e-mail szükséges.

III.) Más rajtcsomagját  (személyi igazolvánnyal), a nevező  által, érvényes, két tanú által aláírt meghatalmazással (vagy a befizetésről szóló visszaigazoló e-mailel) meghatalmazott személy veheti át, szintén fényképes igazolvánnyal.

12.) A rajtidőpontokról
A bringatúra résztvevők  az instant  bringatúra esetében a 2022. május 31. és 2022. október 31. közötti időszakban bármikor elrajtolhatnak az általuk választott öt ellenőrzőpont egyikéről.

13.) Vis maior
A résztvevő tudomásul veszi, hogy amennyiben a még meg nem kezdett túrát  elháríthatatlan külső ok (vis maior), így különösen, de nem kizárólagosan az időjárási körülmények, természeti katasztrófa, sztrájk, blokád, útvonal vagy területfoglalási engedély hiánya vagy más előre nem várt, extrém, illetve előre nem tervezhető és elháríthatatlan ok miatt nem lehet megrendezni, úgy a Szervező új (pót) időszakot jelöl meg részére (amelyről hivatalos tájékoztatást ad) és a nevezési díjat nem fizeti vissza. A versenyszervező a program helyszínének, időpontjának, valamint a pálya módosításának jogát fenntartja.

14.) Adatok hitelességéről
A Résztvevő a jelentkezéskor elküldött adatai a valóságnak megfelelnek, azok tárolásához és felhasználásához hozzájárul. Az általa megadott címre, telefonszámra a Szervező hírlevelet, szöveges tájékoztató üzeneteket és további versenyekkel kapcsolatban leveleket küldhet.

15.) Kizárható aki
I.) Nem teljesíti a Szervezők által kijelölt teljes távot
II.) A nevezési formot és a Felelősségvállalási nyilatkozatot pontatlanul, vagy nem a valóságnak megfelelően, illetve hiányosan tölti ki
III.) Az indulás, megérkezés és legalább egy ellenőrző ponton áthaladást ellenőrző QR-kód leolvasását elmulasztj
IV.) Csoportos teljesítés esetén akit az északi part, Aszófótől Keszthelyig tartó közutakon haladó szakaszán nem a szabályoknak megfelelő módon az út jobb oldalán, egymás mögött halad, illetve nem tartja be a KRESZ és az aktuális központi, vagy lokális járványügyi szabályokat.

17.) A vasúti átjárókról
A Résztvevő a vasúti átjárókban, tudomásul veszi, hogy piros jelzés esetén az áthaladás tilos és életveszélyes, az ezt megszegő túrázók azonnal kizárhatók.

18.) Kerékpáros indulóknak
Kötelező az instant  bringatúra résztvevőinek  a bukósisak viselete, a teljes túra időtartama alatt! A kerékpáron a KRESZ szabályai szerinti kivilágítás kötelező!

19.) A frissítésről
 A Résztvevő tudomásul veszi, hogy a Szervező a túrák során frissítést nem biztosít, erről a túrázóknak maguknak kell gondoskodjanak.  Az útvonalon a szemét eldobása nem megengedett, ennek megszegése azonnali kizárást von maga után.

20.) Éjszakai kivilágítás
Biztonsági okokból az éjszaka a túrázóknak kötelező a fejlámpa viselete.  A bringások részére a KRESZ által elfogadott kivilágítás szükséges, ezek hiányában a túra nem folytatható.

21.) Tilos
A versenyen görkorcsolyázni (kangoo cipővel és más sporteszközökkel teljesíteni), kutyával vagy más állattal futni! A Résztvevő tudomásul veszi, hogy ezek megszegése esetén azonnal kizárható.

22.) Babakocsis teljesítés
Babakocsival mely a kerékpárhoz van rögzítve és gyermeküléssel  kizárólag saját felelősségre és csak nappal lehetséges. Az ebből adódó balesetekért a Szervező semmilyen felelősséget nem vállal.

23.) A marketing és reklám tevékenységről
A verseny teljes helyszínén, a pontokon és az útvonalon bármilyen reklám és marketing tevékenység csak a Balatonman Triatlon Kft. előzetes írásbeli engedélyével végezhető!

24.) A Részvevők életkorára vonatkozó szabályok
A részvételi korhatárt (a versenyen összesen megtehető kilométerek függvényében) a Szervező nem határoz meg, de kiskorú kizárólag szülői beleegyezés esetén regisztrálható mind a gyalogtúrára mind a bringatúrára, vagy a virtuális futásra.

25.) Az orvosi beavatkozásról
A Résztvevő tudomásul veszi, hogy a túra ideje alatt a szervező orvos felügyeletet nem biztosít. Az esetleges balesetek vagy egészségügyi problémák esetén a túrázó az 104-es segélyhívó telefonszámon tud orvosi segítséget kérni.

26.) Létszámkorlátozás és a nevezés zárása
A Szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza. A nevezést bármikor lezárhatja, technikai hiba esetén törölheti és újra megnyithatja.

27.) A fürdésről
A verseny alatt a Balatonban történő fürdés csak saját felelősségre történhet. Az ebből eredő balesetekért és egyéb következményekért a Szervező felelősséget nem vállal.

28.) Az értékekről
A Szervezők a kísérő autókban és a szállásokon hagyott értékekért nem vállal felelősséget.

29.) A szintidőkről
A kör és a távok megtételére nincsen szintidő, de a megkezdett bringatúrát az adott év október 31 napjáig be kell fejezni. A Camino túra esetében a megkezdett Camino túrát az év utolsó napjáig be kell fejezni.

30.) Az NN UB instant túrák etikája
A résztvevő tudomásul veszi, hogy az NN Ultrabalaton szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete és elfogadása. A versenyiroda ügyfélszolgálat személyzet  ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés és trágár beszéd, üzenet, levél esetén a versenyből a Résztvevőt a Szervező azonnal kizárja, szükség esetén a hivatalos lépéseket megteszi. Nevezést tőle, egyetlen, saját rendezésű eseményre sem fogad a jövőben.

43.) A drónok használatáról
A vonatkozó jogszabályok megtartása mellett, kizárólag a Balatonman Triatlon Kft. írásos engedélyével működtethetők drónok a rendezvény idején.

45.) Biztosítás
A Résztvevő tudomásul veszi, hogy a nevezési díj biztosítást nem tartalmaz.

JÓ TELJESÍTÉST KÍVÁNUNK!

Menü