BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity program

SEGÍTSÜNK EGYÜTT A FUTÁS EREJÉVEL!

Versenyeink hivatalos frissítőpartnere, Európa egyik legnagyobb étrend-kiegészítő gyártója, a BioTechUSA-cégcsoport, mely több mint 8 éve állandó szereplője rendezvényeinknek. Minden évben keményen dolgozunk, hogy erőinket egyesítve évről-évre sikerüljön nagy összegű adományt gyűjtenünk. 2024-ben is arra törekszünk, hogy az NN Ultrabalaton összetartó közösségével, valamint a BioTechUSA-cégcsoport felelősségvállalási programjával és fogyasztóival kiegészülve ismét rekordokat döntsünk!  

Mi is pontosan a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity program? 

A BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity jótékonysági kezdeményezést 2019-ben hívtuk életre, hogy az általatok javasolt és megszavazott jótékony célokat segítsünk! Az elmúlt években a futók időmérő chipjeinek vissza nem kért letéti díjából és a BioTechUSA-cégcsoport támogatásának köszönhetően már több, mint 40 millió forint készpénzadománnyal járultunk hozzá beteg gyermekek gyógykezeléséhez!  

Kampányunk állandó arca Kovács-Nyári Diána színésznő és a BioTechUSA jótékony nagykövete, aki maga is rendszeres résztvevője az NN Ultrabalaton versenyeknek. 

Közös eredményeink számokban: 

 • Közel 201.250 beérkezett szavazat 
 • Csaknem 65.000 jótékony futó 
 • Futók által összegyűjtött adomány: 15.900.750 Ft 
 • A BioTechUSA-cégcsoport által felajánlott adomány: 25.000.000 Ft 
 • Több száz közösségi média és sajtómegjelenés, mellyel felületet biztosítunk mindazoknak, akiknek kevesebb lehetőségük van segítséget kérni 

2023-ban a kórházaké volt a főszerep!  

 • Szerettük volna, ha az adományokkal minél több ember életében változást érhetünk el, ezért úgy döntöttünk, hogy 2023-ban egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat támogatunk. Erre vártunk tőletek javaslatot!  
 • A futók és BioTechUSA által felajánlott adománnyal, egy-egy nélkülözhetetlen diagnosztikai vagy rehabilitációs eszköz beszerzéséhez, az osztály fejlesztéséhez, dolgozóinak immunvédelméhez és egyéb célokhoz járultunk hozzá. Bízunk benne, hogy ezen támogatással sok-sok ember gyógyulását és felépülését segítettük elő!  

Nem csak a futás a cél.  

Fuss velünk és támogass te is egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat!
#GivingIsRUNderful #BeRUNbelievable    

Döntsd el Te, hogy kiket támogassunk! Mutatjuk hogyan zajlik a kiválasztás: 

 • Kövesd figyelemmel az NN Ultrabalaton Facebook oldalát, ahol bejelentjük az az évi BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity programot, és arra kérünk Titeket, hogy javasoljatok kommentben egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat 
 • Egy hét elteltével a BioTechUSA-val közösen kiválasztjuk, hogy melyek azok az intézmények, melyek legjobban illeszkednek az adományozási programunkba.  
 • A kiválasztott intézmények felkerülnek a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity szavazás oldalára, ahol két héten át zajlik a szavazatgyűjtés, így a közösség döntheti el, hogy melyik legyen az a három, legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet, akiket a verseny végén támogatunk.  

Hogyan gyűjthetnek a futók adományt? A titok az időmérő chip-ben rejlik: 

A rajtcsomag átvételekor a versenyzők részére 5000 forint kaució ellenében adjuk át az időmérő chipeket.
A verseny végeztével eldöntheted, hogy visszakéred ezt az összeget, vagy ha csapatban indultál,
együttesen felajánljátok a közösség által megszavazott jótékony célok támogatására!

Az adományotokért cserébe pedig minden versenyzőnek egyedi és limitált BioTechUSA ajándékkal kedveskedünk! 

A BioTechUSA is beszáll az adományozásba: 

 • 2023-as sikerünkhöz, hozzájárult a BioTechUSA-cégcsoport megemelt, támogatási keretösszege is! A futóközösség által összegyűjtött készpénzadományt 3×5 millió forinttal egészítette ki… 
 • valamint a kampány ideje alatt arra buzdítja vásárlót, hogy webshop-os vásárlásaikat egészítsék ki tetszőleges értékű Charity kuponnal: az így befolyt összeget a vállalat szintén a megszavazott céloknak ajánlja majd fel! 

Mi történik az adományokkal?  

 • Miután az utolsó versenyző is célba ért, leszámoljuk a futók által összegyűjtött adományt, és a hivatalos átadóig biztonságba helyezzük. 
 • Az így összegyűlt adományt a három legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet között osztjuk szét egyenlő arányban. 
 • Az átadóról az elmúlt években videókat is készítettünk, hogy még közelebb hozzuk a közösséghez a kedvezményezett szervezeteket és alapítványokat! Ismerjétek meg őket az alábbi linkekre kattintva: 

2021:

2022:

Kiket támogattunk idáig?  

 • 2019:
  Vas Hanna gyógyulása
  Tóth Róbert kajakos gyógykezelése
  Vidám Oroszlán Izsó Veronikáért Alapítvány  

A BioTechUSA-ról:

A BioTechUSA Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő, étrend-kiegészítő, sportruházat és speciális élelmiszer gyártójaként és forgalmazójaként, jelenleg több, mint 100 országban, 45 webshoppal, 286 franchise üzlettel és 4500 partnerrel van jelen. A cégcsoporthoz emelett további négy márka tartozik: Magyarország legnépszerűbb étrendkiegészítő webáruháza, a Builder, az átlag vitaminfogyasztókat megszólító új multibrand webáruház, a VitaminShop, az egyedi shakereket gyártó Shakerstore és az edzőtermi edzést életvitelszerűen űzőket kiszolgáló Scitec Nutrition. A vállalat folyamatosan fejleszti portfólióját, hogy az egyre színesebb vásárlói igényeknek maximálisan megfeleljen. Aktuális termékés ruhakínálatuk több mint 2000 tételből áll, így támogatva a legkülönfélébb vásárlói célokat, legyen szó fogyásról, izomtömeg-növelésről vagy teljes életmódváltásról. A BioTechUSA aktív adományozási tevékenységet is folytat, mely során többek között egészségügyi intézményeket és dolgozóikat, rászorulókat és nonprofit szervezeteket támogatnak.  

Menü