Továbbra is “zöldben” gondolkodunk!

2020-ban elsőként döntöttünk egy környezetbarát, zöldebb rendezés mellett, így Magyarország legnépszerűbb tömegsport eseménye is teljes mellszélességell állt be a környezetvédők sorába. Mára nem elég körbe futni, küzdeni és akarni, hanem versenyezni is zölden kell, hiszen a Balatont nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön!

A  pontokról továbbra is száműzzük a műanyag poharakat és evőeszközöket, és idén a SIÓ támogatásával a szelektív gyűjtés tekintetében további szintet kívánunk lépni, így terveink szerint a XV. NN Ultrabalaton minden idők legzöldebb NN UB-ja lesz – bizonyítva azt, hogy odafigyeléssel igenis lehet olyan sporteseményt szervezni, amely abszolút környezetbarát.

MIT TESZÜNK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN?
A versenyt megelőző tésztaparti során továbbra is papír tányérokat és környezetbarát evőeszközöket használunk.
A frissítőpontokon a terepversenyeken már jól bevált, futáshoz fejlesztett – akár éveken át használható – frissítőpoharakba (soft cup) vagy akár a versenyző által hozott pohárba, kulacsba biztosítjuk a vizet és az izotóniás italokat.
Nagy hangsúlyt fektetünk a több majd  100 frissítő- és váltóponton dolgozó személyzet oktatására és a felgyülemlő PET palackokat szelektíven gyűjtjük, hivatalos helyen adjuk le, így ezek a palackok újrahasznosítható alapanyaggá válnak.

A verseny útvonalán négy különböző ponton, a SIÓ támogatásával a kísérőkocsikban felgyülemlett szemetet is szelektíven tudjátok leadni, és játékos formában szeretnénk megtalálni az NN UB legzöldebb csapatát.

#RUNGREEN #BIKEGREEN

Menü