Már nem elég a legnépszerűbbnek lenni!

2020-ra eljött az ideje annak, hogy Magyarország legnépszerűbb tömegsport eseménye is beálljon a környezetvédők sorába. Mára nem elég körbe futni, küzdeni és akarni, hanem a legnagyobb európai versenyekhez hasonlóan versenyezni is zölden kell, hiszen a Balatont nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön!

A számos újítás mellett a 2020-as NN Ultrabalatonnak a legnagyobb innovációja, hogy első alkalommal teljesen zöld szemléletben bonyolítjuk le a versenyt. Európában elsőként – az ilyen lélekszámú verseny tekintetében – száműzzük az eddig használt műanyag poharakat és eszközöket, így terveink szerint a XIV. NN Ultrabalaton minden idők legzöldebb NN UB-ja lesz – bizonyítva azt, hogy odafigyeléssel igenis lehet olyan sporteseményt szervezni, amely abszolút környezetbarát.

MIT TESZÜNK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN?
A versenyt megelőző tésztaparti során papír tányérokat és környezetbarát evőeszközöket használunk, az eddigi műanyagok helyett.
Száműzzük az eddig használt eldobható műanyag poharakat a frissítőpontokon, helyettük a terepversenyeken már jól bevált, futáshoz fejlesztett – akár éveken át használható – frissítőpoharakba (soft cup) vagy akár a versenyző által hozott pohárba, kulacsba biztosítjuk a vizet és az izotóniás italokat.
Nagy hangsúlyt fektetünk a több mint 60 frissítő- és váltóponton dolgozó személyzet oktatására és a felgyülemlő PET palackokat szelektíven gyűjtjük, hivatalos helyen adjuk le, így ezek a palackok újrahasznosítható alapanyaggá válnak.

#RUNGREEN #BIKEGREEN

Menü