Zöld lesz az NN UB!

2020-ra eljött az ideje annak, hogy Magyarország legnépszerűbb tömegsport eseménye is beálljon a környezetvédők sorába.

A számos újítás mellett a 2020-as NN Ultrabalatonnak a legnagyobb innovációja, hogy első alkalommal teljesen zöld szemléletben bonyolítjuk le a versenyt. Európában elsőként az ilyen lélekszámú verseny tekintetében száműzzük az eddig használt műanyag poharakat és eszközöket, így terveink szerint a XIV. NN Ultrabalaton minden idők legzöldebb UB-je lesz – bizonyítva azt, hogy odafigyeléssel igenis lehet olyan sporteseményt szervezni, amely abszolút környezetbarát.

  • A versenyt megelőző tésztaparti során papír tányérokat és környezetbarát evőeszközöket használunk, az eddigi műanyagok helyett.
  • Száműzzük az eddig használt eldobható műanyag poharakat a frissítőpontokon, helyettük a terepversenyeken már jól bevált, futáshoz fejlesztett – akár éveken át használható – frissítőpoharakba (soft cup) vagy akár a versenyző által hozott pohárba, kulacsba biztosítjuk a vizet és az izotóniás italokat.
  • Nagy hangsúlyt fektetünk a több mint 60 frissítő és váltópontokon dolgozó személyzet oktatására és a felgyülemlő PET palackokat szelektíven gyűjtjük, hivatalos helyen adjuk le, így ezek a palackok újrahasznosítható alapanyaggá válnak.

#RUNGREEN #BIKEGREEN

Menü