Ismét rekordot döntött az NN Ultrabalaton

– 6 perc alatt megtelt a rajtzóna –

Mi a közös az 54 napban, az 54 órában, a 37 percben és a 22 percben…? Mind olyan számok, amelyek az NN Ultrabalaton egyre növekvő népszerűségét mutatják, és ehhez a társasághoz 2019-ben csatlakozott a 6 perc is. Ennyi kellett ahhoz, hogy teljes legyen a létszám a 2020. évi, sorban a 14. NN UB-n.

Azoknak, akik biztosítani akarták helyüket az NN UB csapatversenyén, azaz ott akarnak lenni az 1360 darab – úgynevezett – nagylétszámú csapatok közt, már a számítógép mellett is bizonyítaniuk kellett a gyorsaságukat. A Szervezők 6 perc alatt kitették a versenyre a „TELT HÁZ” táblát, a várólistán pedig percek alatt már több mint 600 csapat neve szerepel.

A várólistásoknak még van esélyük a bejutásra, mert a foglalót határidőre be nem fizető csapatok helyei innen kerülnek feltöltésre. Ahogy tavaly, idén is megvizsgálják a szervezők az UB bővítésének lehetőségét, erről a későbbiekben az NN Ultrabalaton Facebook-oldalán tájékoztatnak.

2020 az újítások éve lesz az NN Ultrabalaton életében, a szervezőket külön örömmel tölti el, hogy a komoly változtatások sem szegte kedvét a nevezőknek. Jövőre ugyanis a tervek szerint a XIV. NN Ultrabalaton minden idők legzöldebb UB-je lesz – bizonyítva azt, hogy odafigyeléssel igenis lehet olyan sporteseményt szervezni, amely abszolút környezetbarát. Európában elsőként az ilyen lélekszámú versenyek tekintetében nem használnak műanyag poharakat és eszközöket. Nagy hangsúlyt fektet a stáb, a több mint 60 frissítő- és váltópontokon dolgozó személyzet oktatására és a felgyülemlő PET palackokat szelektíven gyűjtik, hivatalos helyen adják le, így ezek a palackok újrahasznosítható alapanyaggá válnak.

Az NN Ultrabalaton Európa egyik legismertebb és legnagyobb tömeget megmozgató futóversenye, amelyen a résztvevőknek 221 kilométert kell megtenni egyéniben, csapatban, vagy akár kerékpáron. A csapatban futók összlétszáma várhatóan eléri majd a tizenötezret. A jövő évi esemény lesz a verseny történetében az első, amikor az ultrafutók (azaz egyéniben, alamint a két- és háromfős csapatban indulók) külön versenynapon indulnak a csapatversenyektől.

Folyamatosan frissülő hírek: https://www.facebook.com/ultrabalaton/
Sajtókapcsolat: [email protected]

Menü