Hétvégén startol a globális virtuális maratonváltó, a MA RA TH ON: Run as one

Globális virtuális maratonváltót indít MA RA TH ON címmel az NN Running Team hosszú távú támogató partnerei, az NN Csoport és a Maurten segítségével. A jelentkezés mindenki számára nyitott és ingyenes, a június 6-7-i megmérettetésen ráadásul a futás szerelmesei az NN Running Team világsztárjaival, Eliud Kipchoge-val, Kenenisa Bekele-vel, Joshua Cheptegei-el és Geoffrey Kamwororral is összemérhetik teljesítményüket, sőt akár egy csapatba is kerülhetnek velük.

A járványhelyzet miatt már több hónapja szünetelnek a futóversenyek, ami miatt egyre feszítőbb az igény mind a hivatásos atléták, mind a futás rajongói körében ezeknek a rendezvényeknek a pozitív légköre és a megmérettetés izgalma iránt. Az NN Running Team és a Maurten ennek az igénynek a kielégítése érdekében indította el a MA RA TH ON virtuális maratonváltót, amelynek keretében az érdeklődők világszerte négyfős csapatokban teljesíthetik a maratontávot. Minden csapattag 10,5 kilométert teljesítve járul hozzá a csapata eredményéhez, azonban a biztonság érdekében mindenki egyedül fut. Innen az esemény jeligéje: Run as one! (vagyis Egyként futunk) ezzel is hangsúlyozva, hogy a futás igen is lehet csapatsport, hiszen egyedül futva is közös célt érhetünk el.

A MA RA TH ON futamra június 6-7én kerül sor, amelyre május 30-a óta már nevezhetnek is az érdeklődők a www.nnrunningteam.com/marathon oldalon. A nevezés ingyenes. Ráadásul akinek nincs csapata, az is gond nélkül részt tud venni, hiszen a szervezők új csapatokat szerveznek a szólófutókból, így a világ bármely tájáról kaphatnak csapattársakat. 10 csapat pedig speciális vendéggel is kiegészül: hozzájuk az NN Running Team valamely futósztárja fog csatlakozni a versenyre.

„Én és a csapattársaim is nagy izgalommal várjuk, hogy csatlakozhassunk a maratonváltóhoz ennek a remek kezdeményezésnek a keretében. Szokatlan időszakot éltünk meg az utóbbi hónapokban, amikor minden egyes futónak újra kellett gondolnia a terveit a hosszas felkészülés után, amit beletettünk a tavaszi céljaink megvalósítása érdekében. Mind reménykedünk a pozitív folytatásban, és úgy gondolom, ez a mostani váltó egy fontos lépés ebbe az irányba. A maratonfutás egy olyan sport, amelyben a hivatásosok és a futáskedvelők egyazon versenyben tudják megmérettetni magukat – ez az, ami egyedivé teszi a mi sportágunkat, és ez szerintem gyönyörű. Minden futónak megvan a maga tempója, háttere és motivációja, úgyhogy nagyon várom, hogy csatlakozhassak valaki csapatához és mind sok pozitív élményt gyűjthessünk, ahogy együtt futunk egy cél felé, aztán pedig megbeszélhessük majd a tapasztalatainkat” – mondta Eliud Kipchoge, az NN Running Team vezéralakja.

Jos Hermes, az NN Running Team vezetője elmondta: „A névadó szponzorunkkal, az NN Csoporttal és a Maurtennel való együttműködésnek köszönhetően képesek voltunk megszervezni ezt a világszintű eseményt, amellyel pozitív életérzést adhatunk át az embereknek a világ minden táján, és lehetőséget adhatunk nekik, hogy egyedül, mégis együtt fussanak. Mindannyiunknak hiányzik a nagy városi maratonok izgalma, és remélhetőleg ez a kezdeményezés összehozza a sportolóinkat a rajongókkal. Ezekben a nehéz időkben szeretnénk ezzel a kihívással is motiválni az embereket, hogy maradjanak aktívak és fussanak továbbra is”.

Olöf Sköld, a Maurten vezérigazgatója úgy nyilatkozott: „Úgy gondoljuk, egy futó világ egy jobb világ, úgyhogy fussunk csak tovább. Amikor semmi nem olyan, mint korábban volt, a „run as one” mottó még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen mind együtt vagyunk ebben a mostani helyzetben”.

„Ez a kezdeményezés tökéletes mintapéldája, hogy a futás csapatsport, különösen az ilyen emberpróbáló időkben. Minden futó csatlakozhat, és remek látni azt az izgalmat világszerte, amit az eseménnyel máris elértünk a rajongók és az NN Running Team sportolói körében. Büszkék vagyunk, hogy támogathatjuk a futótársadalmat” – hangsúlyozta Remco Barbier, az NN Csoport márkakommunikációs vezetője.

További információ:

  • Az indulók helyi idő szerint szombat (június 6) 12:01 és vasárnap (június 7) 23:59 között teljesíthetik a rájuk eső 10,5 km-es távot tetszőleges terepen
  • A verseny ingyenes a 18 éven felüliek számára, a férfi, női és vegyes csapatok külön divízióban indulnak
  • A csatlakozáshoz az indulóknak Strava profilra van szükségük
  • Az NN Running Team tagjait véletlenszerűen sorsolják ki 10 külön csapathoz
  • A győzteseket június 9-én hirdetik ki az esemény honlapján
  • Minden további információ: nnrunningteam.com/marathon
Menü