PUB meglepetés: Szolgálati Agarak a rajtvonalon

A Szolgálati Agarak futócsapata 2016. évben hivatásos állomány tagjaiból alakult meg, egy egyszeri alkalommal összeállt baráti kezdeményezésnek indult, a csapat gerince a megalakulás óta nem sokat változott. Mára egy olyan közösségé alakult, akikkel Magyarországon, sőt a határon túl is számolni kell a meghirdetett futóversenyek végelszámolásánál.

“Egyéni eredményeink alapján vannak kiemelkedő futóink, de úgy gondoljuk, hogy az egység a csapatért történő felelősségvállalás a másikért való küzdeni tudás, ami egy kicsit kiemel bennünket az átlag futócsapatok közül. Minden versenynapot egy ajándéknak tartunk, mert ezen a napon találkozunk és küzdünk is egymásért ez a csapat minden tagját jó érzéssel tölt el. Szívünkhöz közel álló versenyeink közé tartozik az UltraBalaton és a Tisza-tó körüli futóversenyeken való megmérettetés.

Csapatban találhatunk amatőr magyar bajnokot félmaraton távon. Európai I. helyezettet 10 km a Jeruzsálem Maratonon. Senior magyar bajnokokat 1500 m, 800 m, és a mezei futó országos bajnokságon. Hegyi futó Világbajnok III. helyezett, 32szeres országos korosztályos magyar bajnokot. Korosztályos magyar válogatottat 400 m és 800 m. Európai ifjúsági olimpiai III. helyezettet. Rendőr világjátékok II. helyezett. Rendőr világbajnokságon maratoni táv III. helyezett. Egyéni UltraBalaton és Tisza-tó körbefutást teljesítő futót is.”

A felsorolt eredmények is mutatják, hogy erős jó alapokkal rendelkező társaságból áll a Szolgálati Agarak futócsapata, akik rendszeresen megjelennek a nagy tömegeket vonzó futások során, ahol rendszeresen a dobogó legfelső fokára tudnak állni. Minden évben különböző célokat tűznek ki maguk elé, amit rendszeresen meg is valósítanak. Egy nagy lépésre készültek 2019. évben sajnos ezt egyenlőre, a járvány miatt nem tudták megvalósítani, de a céljukról nem mondtak le reményeik szerint kora ősszel ez is megvalósításra kerülhet.

A Szolgálati Agarak csapata a következő tagokból áll össze:

“KERÉKPÁROS kísérők!!!! A mi futásunk eltörpül mellettük!!!!

Tabajdi József Nándor rendőr főtörzszászlós vagyok, a csapat megalakulása óta kísérem kerékpárral a Szolgálati Agarakat, így sok szép siker részese lehettem már velük. Háromgyermekes családapaként a sport kikapcsolódást, egyben szenvedélyt jelent számomra. Tucatnyi maratont, néhány ultrát, 5 Ironmant teljesítettem eddig, Kiskunhalas BSI futónagyköveteként a mozgás szeretetére próbálom ösztönözni az embereket.

Kocsár László r. százados BM alkalmazásban 25 éve. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Debreceni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály kiemelt főelőadója. Iskolai bűnmegelőzési tanácsadó. Testnevelő-edző, triatlon szakedző (TF). A Debreceni Sportcentrum Kht. (DSC-SI) Triatlon szakosztály versenyzője. Hármascsapat magyar bajnok olimpiai távon (1992). Rendőr triatlon Európa-bajnok olimpiai távon (1996). Ironman távú versenyen 15x ért célba (PB: 9:29.39). Ironman távon 2x-es bronzérmes, majd 5x-ös masters magyar bajnok.

Bemutatkozók a csapat tagjairól

Jedlinszki Gábor Szolgálati Agarak  Miskolcon élek, 35 éves nős, három gyermek édesapja. Rendőrként dolgozom már 16 éve. Hobbim a futás, melyet 6 éve kezdtem el, eleinte életmódváltás, illetve fogyás miatt választottam ezt a sportágat. Ahogy telt az idő, egyre jobban megszerettem, egyre többet futottam és hosszabb távokat. Kipróbáltam magam kisebb versenyeken is.  2020 júliusban a Szolgálati Agarak csapatába meghívtak Bulitka László sporttársam ajánlására, azóta tagja vagyok ennek a jó közösségnek.

A 2020. évben a Szolgálati Agarakkal a Bp. Night run 3. hely és Ultrabalaton 2. helyet sikerült elérni, de ezeken felül úgy gondolom egy nagyon jó közösség alakult ki, melynek örülök, hogy tagja vagyok.

Egyéni eredményeim: Bükki Hegyi Maraton 10,5 km 3. hely, Miskolc Barátság Maraton 10,5 km 3. hely, Tisza tó egyéni 10 km 3. hely, Debrecen Félmaraton 5.hely (kategória 1.hely), Veszprém félmaraton 5.hely ( kategória 3. hely), Kassa-Miskolc ultramaraton csapat (női-ffi vegyes csapat) 1. hely, Nagyvárad – Debrecen csapat 2. hely.

Célom csapat szinten 2021. évben UTT, UB, Night Run versenyeken a legjobb eredményt elérni, és a csapat általi  nemes jótékony célú kezdeményezéseket támogatni. Egyéni szinten tovább fejlődni, félmaraton ob szint időt és egy maratont lefutni, illetve több nívós versenyen megmérettetni magam.

Kukucska Gergely, 33 éves Székesfehérváron él. A sport meghatározó része az életének, a küzdősportoktól kezdve a futáson át az erőnléti edzésekig mindent nagy szeretettel végez. A Szolgálati Agarak csapatának már a kezdetektől a tagja vagyok. Célom az egészségmegőrzésen túl, hogy minél tovább jó fizikumban maradjak.

Eddigi legjobb futóidőim: 1500m – 4:25 10km – 34:26  Maraton – 2:48

Ezt a rövid kis összefoglalót a LEGENDA tiszteletére engedjük hosszabb lélegzetvételüre Sági József a csapat mozgatója. Mint tudva levő több mint másfél évtizede a Tűzoltóság (majd Katasztrófavédelem) kötelékében dolgozom látok el szolgálatot, ezért az elmúlt időszak  sportban elért eredményeim egy részét mint hivatásos értem el!

Ezek az alábbiak (nem teljes részletességgel)

  • Tűzoltó Európa Bajnok (utcai futás) 2001 Feltre Olaszország
  • Tűzoltó Világ Bajnok (félmaraton) 2004 Sheffield Anglia
  • Ugyanitt bronzérem 5000 m-en (Tűzoltó Világjátékok)
  • Tűzoltó Világ Bajnok (félmaraton)  + (10 km) 2008 Liverpool Anglia valamint további érmek 5000m-en és mezei futásban
  • Nemzetközi Tűzoltó félmaraton M40 kategória győzelem 2013 PárizsA nemzetközi eredményeken túl:
  • Sokszoros Belügyminisztériumi Bajnok terepfutásban, egyéb futószámokban
  • Korosztályos és abszolút győztes is párosban a Tűzoltó Lépcsőfutó Bajnokságokon 2011, 2012, 2013, 2014,2015,2016,2017
  • Sokszoros OKF Bajnoka 1500 méteres síkfutásban
  • Turul lépcsőfutás bajnoka 2013,2014 ,2015, 2016,2017 Tatabánya

Ezen eredményeim elismeréseként két alkalommal is miniszteri elismerést vehettem át!

Ezen eredményeim mellet a „ civil” eredményekre is kitérnék, amiket az előző években szereztem például hegyifutásban:

  • Senior Hegyifutó Magyar Bajnok 2011, 2012, 2013
  • Hegyifutó Masters VB 5. hely 2013 Janske Lazne Csehország
  • Hegyifutó WB 3.hely 2018 Szlovákia
  • Hegyifutó Magyar Bajnokság II.hely2016, III.hely 2017 (Felnőtt)

Egyéb futásokban:

  • Többszörös senior mezei futó bajnok
  • Európa Bajnok 10000 méteren M35 kategóriában 2010 Nyíregyháza
  • Senior Világbajnok csapatban félmaratonon 2014 Budapest
  • Ugyanitt egyéni 4. hely (70:48)!-as idővel valamint mezei futásban szintén egyéni 4. hely (ezen a  hazai VB-n a legeredményesebb férfi távfutó)
  • 2015-ben Fedett Pályás Senior Bajnok 3000 m-en (9:12)
  • 2015, 2016, 2017,2018,2019 Senior Mezei futó Bajnok
  • Utcai futásokban többször Nato futás győztes
  • Fut a vác és Mikulás futás örökös bajnoka (2001 óta nem győzött le senki ezeken a versenyeken)

Röviden ennyiben foglalnám össze, az elmúlt időszak eredményeit.

(Egyéni csúcsom félmaratonon 65:09), 5000 méteren (14:14),  10 000 méteren 30:11)

Kovács Krisztián, rendőrkent dolgozom Szekszárdon. 39 éves vagyok, régen korosztályos magyar válogatott atléta voltam, jelenleg Szolgálati Agarak futó  csapattal veszünk részt magyar és nemzetközi versenyeken. Célunk, hogy megnyerjük a privát ultra Balatonfutóversenyt.

32 szeres országos korosztályos magyar bajnok vagyok atlétikában, junior eb 10km 8. helyezett, európai ifjúsági olimpia 3000 km 8:41 3.hely. Istambul maratoni police vb 2 óra 29 30mp.

Halona Gergely, 41 éves. 22 éve a Készenléti Rendőrség állományának az egyik oszlopos tagja. Munkám során nagyon sok érdekes és változatos feladatokban volt részem, ott voltam ahol egy hivatásosnak mindig lennie kellett. A futó karrieremet 18 évesen kezdtem a bátyámnak köszönhető. Eleinte kézilabdáztam, önvédelemmel (Wing-tsun) foglalkoztam, majd gondoltam futok egyet. Ez annyira megtetszett, hogy immár 1996 óta a Diósgyőri Tájfutó Club-nál igazoltam le. Remek illetve fantasztikus futókat ismertem meg, akik a mai napig nagyon jó barátaim. Immár 5 éve, hogy a magyar  rendőrség elit futóival a Szolgálati Agarakkal lehetek. Ez számomra nagyon nagy megtiszteltetés. Nagyon komoly eredményeket sikerült eddig, amire nagyon büszkék vagyunk. A jövőben sok futóversenyeken szeretnénk részt venni és diadalmaskodni, ezért is nagyon várom a privát UB – t! Hajrá Szolgálati Agarak!

Pásztor Attila 48 éves. Meglehetősen későn, 26 évesen kezdtem edzővel futni, 1999-ben a Margitszigeten. 2013-tól szenior futóversenyeken is elkezdtem versenyezni. A 2014-es budapesti Masters Fedettpályás Atlétikai Világbajnokságra már Gonda Tibor készített fel. Azóta szerepeltem még egy VB-n és két EB-n. Ezeken a versenyeken a középmezőnyben végeztem. A távolabbi célom, hogy tízen belüli helyezést érjek el. A hazai korosztályos bajnokságban fedettpályán, szabadtéren és mezei futásban körülbelül 20 dobogós helyet értem el. Mindig is jobban szerettem csapatban futni, mint egyedül, ezért a Szolgálati Agarak tagjának lenni megtisztelő érzés, és sokkal jobban felül tudom múlni a saját korlátaimat velük, mint egyéniben.

Noé Attila 40 éves múltam rendőrként dolgozom. Gyermekkorom óta atlétizálok. 400m és 800m korosztályos válogatott voltam. Ahogy idősödöm egyre jobban szeretem a hosszú futásokat. Csapat miatt nagyon szeretek részt venni a versenyeken a többiekért való küzdés egy igazi kihívást is jelent. Az eredményeink magukért beszélnek jó érzés a Szolgálati Agarak csapatával együtt futni.

Szabó Imre 42 éves vagyok, mióta az eszemet tudom mindig futottam. Először középtávon majd hosszútávon indultam el különböző versenyken. Diákolimpián OB III. helyezett voltam. Maratoni távon a legjobb időmet Berlinben értem el 2.22.72 időeredménnyel. 2008. évben rendőr maraton VB III. helyezett voltam.

Hajnal Kornél 48 éves vagyok, rendőrként dolgozom. Az a megtiszteltető szerepem van a csapaton belül, hogy a szervezés és a logisztika kivitelezése rám hárul a megrendezésre kerülő versenyekkel összefüggésben. Kiemelten nagy eredményeim nincsennek Szenior magyar bajnok vagyok 1500 m távon, 2017. évben Jeruzsálem Maratonon 10 km távon Európa legjobbja lettem. Az elmúlt 10 évben a megrendezett Országos BM futóbajnokságokon sikerült mindig dobogóra állnom. A csapat egyik erőssége, hogy a munkánkból adódóan közös az érdeklődési körünk. A futást egy jó kikapcsolódásnak éljük meg és minden egyes találkozás egy nagy – nagy ajándék a csapat számára ráadásul a versenyek végén mindig jó érzés a dobogóra állni aki fut tudja mennyi munka van ebben és ez nagy dolog mert mindannyian munka és család mellett érjük el ezeket a szép eredményeket.

Deák Csaba, idén lesz 41 éves. Szeretek gyorsan futni és már az ultrafutásba is belekóstolt. 2017-ben az Ultrabalatont egyéniben lefutotta 29 óra 2 perc alatt, majd rákövetkező hét szerdai napján egy 1500 méteres versenyen rajthoz állva az élmezőnyben végeztem 4 :45 eredménnyel. Életem legjobb Budapest Maratonja 3:07.56 lett, illetve életem legjobb  Vivicitta félmaratonját 1:23.38-ra sikerült. 2019-ben részévé váltam a Szolgálati Agarak formációnak és azóta is velük futok a különböző versenyeken. Büszke vagyok, hogy a 2018 és 2019-es évi Ultrabalaton leggyorsabb győztes csapatának részeként állhattam a dobogó legfelső fokára. 2020 októberében másodikként szoros versenyben maradtunk alul az Ultrabalatonon, melyet idén mindenféleképpen szeretnénk kijavítani. Szeretek versenyezni és ezt a csapatot kimondottan imádom, mindannyian egészséges őrültek vagyunk! A futás a legjobb legális drog a világon és ráadásképpen mellékhatásként egészséget okoz. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Fussatok!

 

Németh Richárd 32 éves. 15 éve fut rendszeresen, Országos BM bajnokságokon indul el és a Szolgálati Agarakkal a különböző futóversenyeken. Keresztedzésként a saját súlyos edzést preferálja. A futás és a munka mellett agármérnökként is tevékenykedik, túl sok ideje így nincs láblógatásra, fut és dolgozik.

Bulitka László 29 éves 7 éve rendszeresen fut, kikapcsolódásként fogja fel a futást. Hobbyja révén sok embert megismert 2018. évben csatlakozott a Szolgálati Agarakhoz. Azonnal meghatározó szerepet töltött be a csapatban. 2019. évben a BM Országos Bajnokság 1500 m bajnok lett 4.23.62. 2020. évben amatőr magyar bajnoki címet is begyűjötte félmaraton távon 1.14.01 eredménnyel.”

Szerintetek ki fog győzni? 🙂 Szolgálati Agarak vagy Respect Muay Thai 2?

Kövessétek az összecsapást március 27-én szombaton, 7:00-tól itt: https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/ubkor/

Menü