2. SZÜLINAPI PUB: RAKONCZAY GÁBOR beszámolója

Második Szülinapi Privát Ultrabalaton

Filozófia: Az ilyen 200 kilométeres távú futás egyik garantált velejárója, hogy az indulás után tízen órával kigyógyulsz abból, amit normál helyzetben magadról hiszel. A fájdalom segít, hogy nem csak egy névvel ellátott emberi test vagy, ami egyszer megszületett aztán majd meghal. Hanem ennél mérhetetlenül több, akinek van egy emberi teste.

Indulás előtt mindig ezt a tapasztalást várom, aztán amikor már teljesen szétcsapom magam, akkor látszik, hogy csak a testem az, ami padlót fog. Ilyenkor jön az a hullámzó rész, amikor a fizikai részeddel azonosítod magad és ezért úgy éled meg, hogy nagyon rosszul vagy, majd amikor ettől el tudsz vonatkoztatni és habár a testi fájdalom ugyanaz, mégis van benned egy belső nyugalom és biztonság. Tudod mit és miért csinálsz és élvezed azt, hogy a nyüglődő szervezetedet egyben tartod és eszközként a cél felé irányítod.

Januári hideg: A mostani futáson épp a hideg lett a nagy segítség, mert esélyem se volt alibi sétákra vagy ácsorgásokra. Három 7 perces megálló volt, hogy a lábaimat átgyúrjuk, de már ennyi idő után is soká tartott üzemhőmérsékletre visszamelegedni. Szóval menni kellett…

Sose lehet ezt elégszer átélni és így megtanulni, hogy az előny vagy a fejlődés lehetősége, mindig egy probléma mögött szokott ülni. Ilyenkor mindig megerősödik bennem, hogy sose szabad kerülni a nehezebb helyzeteket vagy kihívásokat, mert azzal magát a fejlődés lehetőségét kerülnénk ki.

Frissítés és bíztatás: Nóra bringás frissítése technikailag megint adott egy együtt vállvetve küzdés hangulatot, amiből csak pár bíztató ismerős zökkentett ki minket. Nekik nagyon köszönjük a bíztatást, meg a helyenkénti plusz bringás kísérést! Pont jól jött ki a csendesebb magányosabb részeket váltó, egy-egy pörgősebb társasági szakasz.

Aztán itt is mindenkinek köszönjük a bíztatást, meg a szülinapi jókívánságokat! Másnap olvastam UB felületein, és ilyen minőségben igazán megható volt. Köszönöm és nagyon hálás vagyok érte!

Végül: Nagy élmény volt, látszik, hogy Zolival az edzés jó irányba megy és egyre stabilabbak az alapok. Az pedig, hogy éjjel az üres téli Balaton parton milyen a hangulat, az csak tőlünk függ. Köszönöm Nóra ismét az eltökélt, profi segítséget, a rengeteg viccet és hogy a 24 órás célul kitűzött teljesítés is meglett! (23 óra, 59 p, 59 mp és 56 század)

Menü