PUB: Szőcs Gábor bemutatkozója

Sziasztok!

Szőcs Gábor vagyok 42 éves, Feleségemmel, gyermekeinkkel Baján élünk.
9 éve szerettem meg a futást. 2014-ben lettem a bajai FuTeam SE tagja, bár azóta már nem vagyok egyesületi tag, nagyon sokat köszönhetek Nekik.

Az őrület egy nem tervezett félmaraton plusszal indult. Márkus Öcsiék BB24 rendezvényére neveztünk váltóban a bátyámmal, aki előtte pár nappal lebetegedett. Gondoltam egy merészet, megpróbálom Én ezt egyedül, viszonylag simán lement a 24 km a 12 helyett. Hatalmas élmény volt. Azóta futok ha tehetem, a mindennapokban a hosszabb távok jelentenek motivációt. Edzésen is szívesen körözök egyedül 5-6 vagy akár 10 órán keresztül.
Nem vagyok gyors, kimagasló időeredményeim nincsenek.

Részt vettem több 6 órás eseményen, voltam már 12 órás futáson. Korinthosz.hu-n teljesítettem a 80-as és a 160-as távot, illetve célba értem az Ultra Lupa-tó eseményen 2022-ben, de nem vagyok nagy “rendezvényfaló”.

2017-ben neveztem már az Ultrabalatonra, de végül egy őszi sérülés miatt még a felkészülés elején lemondtam az egyéni indulásról. 2021 tavaszától készülök Evetovics-Balla Hajnalka segítségével. UB-n a tavalyi évben,
2022-ben ott álltam az egyéni rajtban, de nem voltam elég erős fejben 147 km után Balatonszéplakon kiszálltam a versenyből. Akkor ott abban a pillanatban hozott döntést természetesen másnap már nagyon bántam. Biztos voltam benne hogy amint lehet vissza szeretnék jönni, és rendesen befejezni egy komplett kört.

Célom hogy biztonságosan befejezzem szintidőn belül és elégedett legyek a saját teljesítményemmel. A PUB körrekordra nem fogok veszélyt jelenteni, de titkon remélek a magam szintjén egy jó időeredményt. Segítővel fogom teljesíteni a kihívást, kiváló Hankateam-es csapattársaim lesznek segítségemre. Továbbá Velem lesz a tavalyi rajtszámom a derekamon, ami minden pillanatban emlékeztetni fog rá, hogy mindig tovább kell menni, egészen a célig.

Köszönöm az NN Ultrabalaton csapatának, hogy részese lehetek a 2023-as PrivátUB sorozatnak.

Előre is köszönöm a bíztatást a mindig lelkes “UB család tagnak”!

Menü