EGYÉNI és 2-5 FŐS CSAPAT VERSENYINFORMÁCIÓK

EGYÉNI és 2-5 FŐS CSAPAT VERSENYINFORMÁCIÓK
/Individual and 2-5 person team competition information/
***English content below***
Kérünk minden érintett indulót, hogy olvassa végig!☺️
 
Időmérő chipek
A chipeket május 2-től, a versenyközpontban tudjátok átvenni rajtszám bemutatásával. Kérjük, hogy a letéti díjat (5000 Ft vagy kisebb) bankjegy formájában hozzátok magatokkal, az összeget a verseny után visszaadjuk számotokra a célterületen.
👉 https://runtiming.hu/verseny/ub2024
Az időmérő chipek teljes- vagy részösszegét a verseny végén jótékony célra ajánlhatod fel. A felajánlók ajándék BioTechUSA Charity shakert kapnak!
 
📲 Applikáció
Az applikáció használata nem kötelező, de erősen ajánlott, mert a váltásokat könnyebben tudjátok majd tervezni, szervezni a verseny alatt!
Az applikációról minden információt az alábbi linken találtok:
https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/nn-ub-stafetapp-infok/
 
🍝
Gyermelyi tésztaparti
Csütörtökön 16:00-tól tésztapartival várunk benneteket 20:00-ig a versenyközpontban! (Az első 1000 fő számára!)
 
ℹ️
Technikai értekezlet
Csütörtökön 17:00-tól az egyéni versenyzők és kerékpáros kísérőik, valamint a 2-5 fős csapatok számára technikai értekezletet tartunk. Itt lehetőség lesz feltenni a szervezőknek a felmerülő kérdéseket.
 
👐
Megnyitó
Május 2-án, csütörtökön 18:00-kor az Annagora Aquapark nagysátorban kezdődik az ultrafutó verseny hivatalos megnyitója, ahol az egyéni versenyzőket külön köszöntjük.
Várunk benneteket szeretettel!🤗
 
🚗
Közlekedés és parkolás a versenyközpont területén és környékén
A torlódás elkerülése érdekében a parkoló teljes területén – a verseny hétvégéjén – egyirányú autós közlekedés lesz érvényben. A parkolást és a közlekedést irányítók segítik.
Számítsatok rá, hogy ha a versenyközpont parkolója megtelik, lezárjuk a területet.
❗️❗️❗️
Ebben az esetben Balaton felőli oldalon található SPAR parkolójában és a tihanyi műúton tudtok parkolni (5 perc séta a versenyközponttól).
A Toyotával érkezők számára, a versenyközpontban külön parkolót tartunk fenn.
Kérünk benneteket, hogy azon autókat amelyet a verseny alatt nem használtok, ne az Annagora parkolóban hagyjátok!
Továbbá idén már az Aldi mögött és az Aldival szemben is lesz UB parkoló kialakítva, így tovább bővül a parkoló helyek száma!☺️
 
🏁
RAJT ÉS CÉLTERÜLET – Új helyszínen, a Tihanyi úti Spar parkolóban lesz, mely sétálva kb 4 perc az Annagorától!
Rajtok:
Május 3-án, péntek reggel 7:00-kor, az összes egyéni indulónak!
7:10-11:15 között a 2-5 fős csapatoknak beosztás szerint!👇
https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/rajtidopontok-egyeni-es-2-3-4-5-fos-csapatverseny/
Fontos! Ha esetleg valaki nem venné át a rajtcsomagját csütörtökig, akkor péntek reggel is meg tudja tenni, de arra készüljetek, hogy csak az Annagora versenyközpontban lesz erre lehetőség, így érkezzetek időben!!
 
🚲
Kerékpáros kísérők rajtja
Az egyéni rajtot követően. Azok az egyéni bringás kísérők, akik számára egyéni bringás csomagot vásároltak, szintén zöld rajtszámmal indulnak, nekik ugyanazt a frissítést biztosítjuk, mint az egyénieknek.
 
❗FONTOS❗
A verseny első 80 kilométerén – biztonsági okokból – a bringás kísérőtök csak előttetek vagy mögöttetek haladhatnak, mellettetek nem! A szabály a versenyzők biztonságát szolgálja és betartását ellenőrizzük, megszegőit a versenyből AZONNAL kizárjuk!
 
🚆
Kresz és időjóváírás
A verseny alatt a KRESZ szabályainak betartása, mind a futóknak, mind pedig a kísérőknek kötelező. A vasúti átkelőknél továbbra sem alkalmazunk időjóváírást! Áthaladás kizárólag fehér jelzés esetén lehetséges! Az ezt megszegő csapatokat és egyéni versenyzőt a versenyből azonnal kizárjuk!
Ne feldd, mindenkit hazavárnak! A szigorú szabály értetek van, nem ellenetek!
 
🔢
Rajtszám és karszalag
A rajtszám viselete kötelező, ezen találjátok a mentő telefonszámát. A karszalag viselése az egyéni indulóknak nem kötelező. Javasoljuk, hogy mobiltelefon legyen nálatok!
 
🚑
Az UB mentőszolgálat telefonszáma a verseny alatt: +36306452775
 
🚾
Minden váltópontra több mobil WC-t szállítunk ki. Minden váltóponton két mellékhelyiség lesz nyitva, amelyet a pénteki ultrafutó mezőnynek biztosítunk. A nálatok lévő szemetet kizárólag a mobil WC-k közt felállított szemetesbe dobjátok, vagy adjátok le az állomás személyzetének. A szemét a WC-be dobva tisztításkor dugulást okoz!
 
🍫
Frissítés
A zöld rajtszámos egyéniek és 2-3 fős csapatok részére a frissítőpontokon ugyanazt a frissítést biztosítjuk, így ők bemehetnek a sátoron belülre. A 4-5 fős csapatok a sátoron kívülről a csapatasztalról frissíthetnek!👇
https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/frissites-ultrafutoknak/
 
♻️ #rungreen ♻️
Az idei versenyen – ahogy az előzők években is – a pontokon saját pohárba vagy ivókulacsba kapjátok a frissítést, ezért pohár okvetlen legyen nálatok! Száműztük a műanyag poharakat, ezzel csökkentve a verseny ökológiai lábnyomát!
 
🍜
Meleg étel pontok egyénieknek és egyéni csomag előre küldés:
👉 39,5 km-nél, Badacsonyörs, Varga Pincészet
👉 73,6 km-nél, Keszthelyen
👉 89,6 km-nél, Balatonmáriafürdő nyugatnál
👉135,1 km-nél, Balatonföldváron
👉177,3 km-nél Balatonkenesén
 
Ezekre a pontokra tudjátok előre küldeni az egyéni csomagokat is, ezeket a versenyközpontban, csütörtökön 16:00-20:00-ig kell leadnotok.
 
Szintidő
A meleg ételes öt ponton ellenőrizzük a szintidő betartását, a szintidőn kívül kerülő versenyzőket a versenyben nem engedjük tovább.
👉 egyéni indulók 31 óra
👉 2 fős csapatok 30 óra
👉 3 fős csapatoknak 29 óra
👉 4 fős csapatoknak 28 óra
https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/egyeni-es-ket-harom-negyfos-otfos-csapatok-szakaszai/
 
🏃🚗
Autós kíséret
Tilos a futók mellett autóval lépésben haladni! Erre a mezőny folyamatos haladása és a résztvevők testi épsége miatt van szükség. Az autók közlekedését motoros rendezők segítik, a szabály betartását motoros forgalomirányítók ellenőrzik, a szabály megszegőit a versenyből AZONNAL kizárjuk.
 
❌🚗
Beszedő kocsi
Badacsony Varga Pincészet után, a megadott szintidőhöz igazodva egyéni beszedő kocsi halad, amely a versenyt feladó egyéni indulókat igény esetén visszaszállítja Balatonfüredre. Az autó csak versenyzőket szállít, bringás kísérőket nem tud felvenni. Kérjük, ha a versenyt feladni kényszerültök, a legközelebbi váltóponton jelezzétek az állomás vezetőjének, aki értesíti a beszedő kocsit.
 
🅿️
Kísérőautók parkolása
Számítsatok rá, hogy némely váltópont közelében nem áll rendelkezésre megfelelő számú parkolóhely. Kérjük, legyetek egymással toleránsak, mindenkinek ugyanaz a célja, jó hangulatban és épségben teljesíteni a versenyt!:)
 
🌙
Éjszakai szakaszok
Saját biztonságotok érdekében – éjszaka – kötelező a fejlámpa. Fejlámpát vásárolhattok a versenyközpontban található Maratonman Depó butikban. A fejlámpa használatot egy előre nem ismertetett ponton ellenőrizhetjük, annak hiányában biztonsági okokból a futót nem engedjük tovább haladni!
 
🏅
Egyedi arcképes érem
A szintidőn belüli egyéni futók egyedi saját fotójukkal gravírozott érmet kapnak, amelyet a célba érkezést követően készítünk el. 13 óra után kérjük, számítsatok rá, hogy a gravírozásnál várakozni kell.
 
🏅
SUB 24 érem
A 24 órán belül beérkező egyéni teljesítőket egyedi SUB 24 éremmel várjuk! 🙂
 
🏠
Célterület
Az idei évben új helyen, a rajttal megegyező területen a Tihanyi úti Spar parkolóban kerül kialakításra.
A célterületről az ultrafutókat külön kocsival igény esetén felviszünk a versenyközpontba, ahol a verseny után masszázzsal várunk benneteket. Ezen szolgáltatást a versenyt feladó futók is igénybe vehetik. Az egyéni és egyéni bringás kísérők részére meleg étellelt az Annagora Aquapark központi épületén belül tudjátok magatokhoz venni és elfogyasztani, karszalag felmutatásával.
 
📷
Fotók
A rajtzónában, és a célba érkezéskor érdemes elővenni a legszebb mosolyt, itt készítünk ugyanis rólatok fotókat, amelyeket az NN Biztosító oldaláról ingyenesen tölthettek le a verseny után.
Az útvonalon, idén is a futófotó készít rólatok képeket, amiket a versenyt követően tudtok megvásárolni!
Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy nem tudjuk mindenki számára garantálni a fotókat az egyes pontok leterheltsége miatt.
 
🏆
Záróünnepség
Vasárnap 15:30-kor, ünnepélyes keretek közt hirdetjük ki az eredményeket, amelyre várunk szeretettel. Az eredményhirdetést az egyéni versennyel kezdjük, majd ezt követően a csapatokat hirdetjük ki.
 
Várunk benneteket szeretettel!
 
🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧
Individual and 2-5 person team competition information
 
Please read through all information carefully! ☺️
 
Timing Chips
You can pick up the chips from May 2 at the race center by presenting your bib number. Please bring the deposit fee (5000 HUF) in cash, which will be refunded to you after the race at the finish area.
👉 https://runtiming.hu/verseny/ub2024
At the end of the race, you can donate the full or partial amount of the timing chips to charity. Donors will receive a BioTechUSA Charity shaker as a gift!
 
📲 Application
The use of the application is not mandatory but highly recommended as it will make it easier for you to plan and organize the relay exchanges during the race!
You can find all information about the application at the following link:
https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/nn-ub-stafetapp-infok/
 
🍝
Gyermelyi Pasta Party
We invite you to a pasta party on Thursday from 16:00 to 20:00 at the race center! (For the first 1000 participants!)
 
ℹ️
Technical Meeting
On Thursday from 17:00, there will be a technical meeting for individual competitors, their cycling escorts, and teams of 2-5 people. This will be an opportunity to ask the organizers any questions you may have.
 
👐
Opening Ceremony
The official opening of the ultra-running race will take place on Thursday, May 2, at 18:00 in the Annagora Aquapark’s main tent, where individual competitors will be greeted separately.
We warmly welcome you! 🤗
 
🚗
Transportation and Parking at the Race Center and Surroundings
To avoid congestion, one-way traffic will be in effect throughout the parking area during the race weekend. Traffic controllers will assist with parking and traffic flow.
Please note that if the race center parking lot fills up, the area will be closed.
❗️❗️❗️
In this case, you can park at the SPAR parking lot on the side facing Lake Balaton and along the Tihany main road (a 5-minute walk from the race center).
A separate parking lot will be reserved for those arriving with Toyota vehicles at the race center.
Please do not leave cars unused during the race in the Annagora parking lot!
Additionally, this year there will be UB parking areas behind Aldi and across from Aldi, further increasing the number of parking spaces! ☺️
 
🏁
START AND FINISH AREA – In a new location, at the Spar parking lot on Tihanyi Road, which is about a 4-minute walk from Annagora!
Starts:
On May 3, Friday morning at 7:00 for all individual participants!
From 7:10 to 11:15, 2-5 person teams according to schedule!👇
https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/rajtidopontok-egyeni-es-2-3-4-5-fos-csapatverseny/
Important! If anyone fails to collect their race package by Thursday, they can do so on Friday morning. However, please be prepared that this can only be done at the Annagora race center, so arrive on time!!
 
🚲
Start of Cycling Escorts
After the individual start. Individual cyclist escorts who have purchased an individual cyclist package will also start with a green bib number and will be provided with the same refreshments as individuals.
 
❗IMPORTANT❗
For the first 80 kilometers of the race – for safety reasons – your cyclist escort can only travel ahead of or behind you, not alongside you! This rule is for the safety of the competitors, and its observance will be checked; violators will be IMMEDIATELY disqualified from the race!
 
🚆
Traffic Rules and Time Compensation
Compliance with traffic rules is mandatory for both runners and escorts during the race. Time compensation is still not applicable at railway crossings! Crossing is only possible when the signal is white! Teams and individual competitors who violate this will be immediately disqualified from the race!
Remember, everyone is waiting for you at home! The strict rule is for your benefit, not against you!
 
🔢
Race Number and Wristband
Wearing the race number is mandatory, and you will find the emergency phone number on it. Wearing a wristband is not mandatory for individual participants. We recommend that you have a mobile phone with you!
 
🚑
Emergency Medical Service phone number during the race: +36306452775
 
🚾
Multiple mobile toilets will be provided at each relay point. There will be two restrooms open at each relay point, which will be provided for the Friday ultra-running field. Dispose of any garbage you have only in the trash cans placed among the mobile toilets or hand them over to the station staff. Throwing garbage into the toilets causes blockages during cleaning!
 
🍫
Refreshment
Green-bibbed individuals and 2-3 person teams will be provided with the same refreshments at the refreshment points, so they can enter the tent. 4-5 person teams can refresh from the team table outside the tent!👇
https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/frissites-ultrafutoknak/
 
♻️ #rungreen ♻️
At this year’s race – as in previous years – you will receive refreshments in your own cup or drinking bottle at the checkpoints, so make sure to have a cup with you! We have eliminated plastic cups, thus reducing the ecological footprint of the race!
 
🍜
Hot Food Points for Individuals and Pre-sent Individual Packages:
👉 At 39.5 km, Badacsonyörs, Varga Pincészet
👉 At 73.6 km, in Keszthely
👉 At 89.6 km, at the west end of Balatonmáriafürdő
👉 At 135.1 km, in Balatonföldvár
👉 At 177.3 km, in Balatonkenese
 
You can also send individual packages to these points in advance, which must be dropped off at the race center on Thursday from 16:00 to 20:00.
 
Time Limit
At the hot food points, we will check compliance with the time limit, and competitors who exceed the time limit will not be allowed to continue.
👉 Individual participants 31 hours
👉 2-person teams 30 hours
👉 3-person teams 29 hours
👉 4-person teams 28 hours
https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/egyeni-es-ket-harom-negyfos-otfos-csapatok-szakaszai/
 
🏃🚗
Car Escort
It is prohibited to drive alongside runners! This is necessary for the continuous progress of the field and the physical integrity of the participants. Motorcyclists assist with traffic, and compliance with the rule is checked by motor traffic controllers; violators are IMMEDIATELY disqualified from the race.
 
❌🚗
Collecting Car
After Badacsony Varga Pincészet, in accordance with the specified time limit, an individual collecting car will follow, which will transport individual participants who abandon the race back to Balatonfüred if needed. The car only transports competitors; it cannot pick up cyclist escorts. If you need to abandon the race, please notify the station leader at the nearest relay point, who will inform the collecting car.
 
🅿️
Parking of Escort Vehicles
Be prepared that there may not be enough parking spaces near some relay points. Please be tolerant of each other; everyone’s goal is to complete the race in good spirits and intact! 🙂
 
🌙
Night Sections
For your own safety – at night – wearing a headlamp is mandatory. You can purchase a headlamp at the Maratonman Depo boutique located at the race center. The use of a headlamp may be checked at an undisclosed point; in its absence, for safety reasons, the runner will not be allowed to continue!
 
🏅
Custom Portrait Medal
Individual runners who finish within the time limit will receive a unique medal engraved with their own photo, which will be prepared after crossing the finish line. After 13 hours, please be prepared to wait for the engraving.
 
🏅
SUB 24 Medal
Individual finishers within 24 hours will receive a unique SUB 24 medal! 🙂
 
🏠
Finish Area
This year, in a new location, at the Spar parking lot on Tihanyi Road.
Ultra-runners will be transported separately to the race center from the finish area, where massage services await you after the race. This service can also be used by runners who give up the race. Individual and individual cyclist escorts can enjoy hot food inside the central building of Annagora Aquapark and present their wristbands.
 
📷
Photos
It’s worth putting on your best smile at the start and finish, as we will take photos of you here, which you can download for free from the NN Insurance website after the race.
On the route, Futófotó will take pictures of you, which you can purchase after the race!
Please note that we cannot guarantee photos for everyone due to the workload at each point.
 
🏆
Closing Ceremony
On Sunday at 15:30, we will announce the results in a ceremonial setting, to which you are warmly invited. We will start with the individual competition awards, followed by the teams.
 
We look forward to welcoming you!
Menü