BRINGATÚRA VERSENYKIÍRÁS

VERSENY IDŐPONTJA: 2020. május 14-17.
VERSENY RAJTA: 2020. május 16., bringatúra és csapatkísérők
TÁV: 221 km, egy kör a Balaton körül
VERSENYKÖZPONT: Annagora Aquapark (Balatonfüred, Fürdő utca 35.)

SZAKASZOK
A 2020. évi NN Ultrabalaton pénteki versenynapjának (ultraverseny) váltó- és frissítőpontjai IDE kattintva érhetők el. Az egyéni kísérők minden ponton, a 2-3 fős csapatok kísérői 8 ponton frissíthetnek. A szombati versenynap (nagy létszámú csapatok) váltó- és frissítőpontjai IDE kattintva érhetők el, összesen 8 ponton frissíthetnek a kerékpárosok.

DÍJAZÁS

 • Minden, beérkező egyedi befutóérmet kap

NEVEZÉS
A XIV. NN Ultrabalaton bringatúra nevezési felülete 2019. szeptember 22-én nyílik meg, 14 óra 14 perckor!
A nevezéshez elengedhetetlen a Személyes profil, amely IDE kattintva hozható létre.
Adataid bármikor módosíthatók. Kéjük figyelj arra, hogy a neved a magyar szabályok szerint kerüljön mentésre, azaz VEZETÉKNÉV elől, UTÓNÉV hátul.
Ennek a Facebookon és a Gmailen keresztül történő regisztrációknál vagy jelentősége.

NEVEZÉSI DÍJAK
Az összegek személyenkénti díjat (Ft/fő) jelölnek, a határidők pedig nevezési és befizetési határidőt – ezt tartsátok szem előtt az utalásoknál! 

2020. január 15-éig 2020. február 15-éig
Bringatúra indulók 12 500 Ft 14 500 Ft

Az összegek bruttó összegben és magyar forintban értendők.
Február 16-án a be nem fizetett nevezéseket TÖRÖLJÜK!

A NEVEZÉSI DÍJ BEFIZETÉSÉRŐL
1.) SimplePAY fizetéssel, amelyet 2019 szeptemberében vezetünk be
2.) Átutalással (forintban) a szervező, Balatonman Triatlon Kft. bankszámlaszámára
K&H 10401055-50526549-56551033
3.) Személyesen versenyirodánkban, kizárólag készpénzben (Maratonman Depo Futóbolt, Budapest, XIII. kerület, Népfürdő utca 5/c., Nyitva tartás: hétfőtől péntekig, 10-18 óráig)

FIGYELEM!
Postai csekket nem áll módunkban fogadni. Amennyiben postai csekken kerül elindításra a nevezési díj befizetése, azt a bank azonnal visszautalja.
A nevezési díjat egy összegben kell elutalni.
Számlát kizárólag a regisztráció során megadott névre és címre tudunk kiállítani, a számla megbontására nincs lehetőség.
A külön beérkezett díjakat a banki költségek levonása mellett visszautaljuk a feladónak!

LÉTSZÁMLIMIT

 • 1000 fő

A NEVEZÉSI DÍJ TARTALMAZZA

 • Részvételi jog a versenyen
 • Befutóérem (A célterület nyitva tartása alatt beérkező bringatúrások részére)
 • Rajtcsomag
 • BioTechUSA frissítés
 • Dreher 24 alkoholmentes sör a célban
 • Orvosi felügyelet a verseny alatt
 • Ingyenesen letölthető rajt és cél fotók

A RAJTCSOMAG TARTALMA

 • Egyéni rajtszám (viselése kötelező)
 • NN UB technikai futópóló (MIZUNO)
 • 50% kedvezménykupon a Varga Pincészet prémium boraira
 • Karszalag, amely feljogosít a versenyen és a pénteki tésztapartin való részvételre (viselése a versenyen kötelező)

A VERSENY MIZUNO FUTÓPÓLÓJÁNAK MÉRETTÁBLÁZATA (TERVEZET)

ffi-polo-copy

 

noi-polo-copy

IDŐMÉRÉS ÉS SZINTIDŐ
A Bringatúra résztvevőknek sem időmérés, sem szintidő nincs.
Azzal viszont számoljatok, hogy a célterület vasárnap 16:00-kor bezár!

RAJTIDŐPONTOK
Szombaton 9:00-kor, 10:00-kor és 11:00-kor. Ha szeretnétek, ennél korábban is elindulhattok, de vegyétek figyelembe, hogy a 8 frissítőpont nyitását a 9:00-ás rajthoz és 20km/h-s tempóhoz kalkuláljuk! FONTOS! A csapatot kísérő kerékpárosok a kerékpáros rajtoktól eltérően, a kísért csapattal egyszerre rajtolhatnak.

KÖZLEKEDÉS AZ ÚTVONALON
A verseny útvonala a balatoni kerékpárúton van kijelölve, kivételt képez ez alól a Balaton-felvidék, ahol a mezőny az autóúton halad. Ezen szakaszon a futók mellett kerékpárral haladni biztonsági okok miatt szigorúan tilos. Itt, kizárólag a futók előtt, vagy mögött haladhattok! FONTOS! Ez az útvonal az NN UB tekintetében kiemelten balesetveszélyes szakasz, így ennek ellenőrzését nem a STAFF, hanem a rendőrség végzi majd.

FRISSÍTÉS
A versenyen 8 frissítőponttal várunk benneteket, hogy pótolhassátok az elvesztett folyadékot és kalóriákat. A BioTechUSA frissítőjét a csapatok számára fenntartott csapat asztalról vehetitek magatokhoz.

A frissítőpontokon a következőket biztosítjuk számotokra számíthattok:

 • víz
 • BioTechUSA izotóniás sportital
 • banán
 • szőlőcukor

Ne feledjétek, a frissítőpontok nyitása a 9:00 órás rajtoláshoz és a 20km/h tempóhoz van számolva. Ha hamarabb indultok és hamarabb értek a pontokra, akkor nem tudunk számotokra frissítést biztosítani!

HOL TUDSZ FRISSÍTENI?

 • 11,2 km Pécsely
 • 35,3 km Köveskál
 • 52,9 km Badacsonyörs Varga Pincészet
 • 81,5 km Gyenesdiás
 • 98,1 km Balatonberény
 • 126,5 km Balatonboglár
 • 151 km Szántód
 • 187,4 km Balatonkenese

#BIKEGREEN
2020-ban a verseny környezetbarát szemléletben kerül megrendezésre. A frissítőpontokon nem lesznek eldobható műanyag poharak hanem saját pohárban, soft cup-ba, kulacsba vagy a versenyközpontban bérelhető NN UB soft cup-ba tudtok frissítést vételezni.

CÉLTERÜLET NYITVA TARTÁSA
2020. május 16., 16:00 – 2020. május 17., 16:00

Gondoltunk azokra is, akik a versenyt követően friss gyümölccsel szeretnének frissíteni, minden indulónk számára ízletes, szabolcsi almát biztosítunk a Nagykálló Alma jóvoltából!

50%-OS KUPON
Varga Pincészet által biztosított kedvezménykupon részletei ITT olvashatók.

ORVOSI FELÜGYELET
A mezőnyt orvosi stáb kíséri, mentőautókkal és motorosokkal. Telefonszámukat a rajtszámon találjatok meg. Kérjük, hogy fokozottan figyeljetek a verseny alatt bajba került futókra ti is! Amennyiben az orvosi stáb úgy látja, hogy a versenyző nem alkalmas a verseny folytatására, a rajtszámát leveheti, a versenyből kizárhatja.

VERSENYSZABÁLYZAT
IDE kattintva érhető el.

FOTÓK
A rajtban, valamint a célban készült képek ingyenesen lesznek letölthetők a verseny után. Kérjük, hogy számoljatok azzal, hogy a magas résztvevői szám miatt nem tudjuk garantálni, hogy mindenkiről készül kép ezért nem árt, ha a kísérők között is lesz egy lelkes fotós!
Az útvonalon több ponton a futófotó profi fotósai készítenek rólatok felvételeket, amelyek rajtszám szerint kereshetők lesznek a futofoto.hu oldalon!

VÉGEZETÜL FUTÓETIKÁNK
Az NN Ultrabalaton ideje alatt a Balaton vendégei vagyunk. Szeretnénk, ha a tavat és környékét legalább olyan tiszta állapotban adnánk vissza, ahogy azt találtuk, de ehhez kell a ti odafigyelésetek is! Az érintett települések minden évben nagy szeretettel fogadnak bennünket; versenyünk híres a jó hangulatról, de kérjük, hogy tartsátok ti is tiszteletben az útvonalon lakók és a versenyen nem indulók nyugalmát.

Segíts bajba jutott társaidnak, még akkor is, ha ezzel időt vesztesz.

Sportolók. Nem különböztetjük meg magunkat sem bőrszín, sem vallás, sem nem vagy kor szerint. Nem fontos, honnan jövünk; az sem, hogy milyen gyorsan haladunk. Összeköt bennünket a sport szeretete, az egymás és a táv iránti kölcsönös tisztelet.

Az állomásokon segítők a legjobb tudásuk szerint biztatnak, segítenek benneteket. Kérjük, hogy ezt jókedvvel és mosollyal háláljátok meg.

Igaz, hogy ez verseny, de a fairplay szabályait minden esetben tartsátok szem előtt. Nyerj vagy veszíts, de azt tisztán, emelt fővel, az írott és íratlan szabályok betartásával tedd! Ne másért, csak magadért. Mert ettől lesz az élmény felejthetetlen és ettől válsz te is elválaszthatatlan részévé annak a fogalomnak, melyet úgy hívunk: NN ULTRABALATON.

VIDD HAZA AZ NN ULTRABALATON ÉLMÉNYT!
LÁTOGASS EL A MARATONMAN DEPO WEBSHOPJÁBA, AHOL AZ UB COLLECTION DARABJAI MELLETT TÖBB MINT 5000 FUTÓCIPŐVEL VÁRUNK!

A szervező fenntartja a jogot a program és kiírás megváltoztatására.
Menü