NN UB STAFÉTAPP ÚTMUTATÓ

2022-ben debütált a StafétApp, amelyet azért hoztunk létre, hogy az NN Ultrabalatont teljesítő csapatok és egyéniek számára egy praktikus, a logisztikát segítő eszközt nyújthassunk. Az applikációt olyan funkciókkal láttuk el, amelyek gördülékenyebbé teszik az előkészületeket, és támogatják a teljesítőket a verseny alatt.

Így az alkalmazásban többek között megtalálható:

  • beépített navigáció, mely segít, hogy pontról-pontra minden váltótag időben megérkezhessen
  • futóhoz rendelhető vállalt táv és tempó, amely alapján várható érkezést kalkulál az app
  • szakaszleírás, ahol a terepviszonyok leírása mellett a váltópontokon található aktivitásokról is olvashattok
  • letölthető GPX térkép a teljes körről
  • kísérő hozzáadása, hogy senki ne maradjon le a teljesítés izgalmairól
  • push üzenetek, amelyekkel közérdekű információkat oszthatunk meg veletek

Bővebb leírás és útmutató a StafétApp használatáról megtalálható itt.

Újdonság, hogy egy letisztult és egyszerűen használható szakasz kalkulátor található az alkalmazáson belül, mellyel minden csapat teljes köridejének kiszámolása gyerekjáték lesz!

Miért kiemelten fontos a tervezett köridő?

Szervezőként számunkra rendkívül fontos információ a csapatok tervezett körideje, ugyanis ez a meghatározó paraméter a rajtidő meghatározásakor. A rajtidőpontok kiosztásánál sajnos nem tudunk minden csapat igényének megfelelni, azonban kérünk benneteket, hogy a köridő kiszámításánál és rögzítésénél a valóságnak megfelelő adatokat adjatok meg.

Miért van ennek jelentőssége?

Ha a megadott köridőtökhöz képest jelentősen gyorsabbak vagytok (pl. 27 órás tervezett köridő mellet 20 óra alatt teljesítitek az NN UB 211 km távját) a körön kihelyezett frissítőpontok előtt fogtok haladni, frissítést így nem tudunk számotokra biztosítani, illetve az NN UB hangulatát sem tapasztalhatjátok meg. Ellenkező esetben, ha egy “gyors” köridőhöz képest jelentősen lassabban tudjátok teljesíteni a kört, a frissítőpontokat már zárva találjátok, és a mezőnytől jóval lemaradva fogtok csak körbeérni.

Fontos, hogy problémát jelentős eltérés okoz, +/- 1 órás eltérés, megengedett a köridő meghatározásánál.

A kalkulátor használatáról:

Köridő-kalkulátor elérhető minden StafétApp felhasználó részére, ehhez mindössze az alkalmazás letöltésére és regisztrációra van szükség (regisztrációkor a vprofilon használt email címed add meg!) Ha még nem töltötted le az appot, az alábbi gombra kattintva megteheted!

A kalkulátor az app főoldaláról, “Továbbiak” menüpontra kattintva érhető el. A köridő számításhoz a tervezett létszámnak megfelelő futót, valamint a vállalt távjukat és tempójukat szükséges megadni.

Futó hozzáadásánál nem szükséges a pontos név megadása, amennyiben az erre vonatkozó mező üresen marad, a kalkulátorban “Futó 1”, “Futó 2”, “Futó 3” stb. néven szerepelnek majd a csapattagok. Fontos, hogy a vállalt táv mellett pontosan megadásra kerüljön a tervezett tempó is!

A kalkuláció elkészültével, a lap alján található az összegzés, ahol a csapatlétszám mellett a várható teljesítés időtartama is látható. Rögzítsd az időt, majd nevezéskor add meg ezt vprofil felületén!

A StafétApp fejlesztéséért és fenntartásáért felelős partnerünk az UDEMX Kft.

Menü