Szombaton ismét #PUB, a rajtvonalon Bódis Tamás

Június 13-án, reggel 7 órakor minden szem Balatonfüredre szegeződik, mert nekivág a Privát Ultrabalaton teljesítésének a harmadik induló, aki nem más, mint Bódis Tamás, a 2019-es év NN Ultrabalaton és Spartathlon győztese.

– Mit érdemes tudni rólad?
– Budapesten élek és személyszállítással foglalkozom, mellette pedig edzői karrieremet építem. A sport mindig elkísért az életem során, de a hosszútávfutással 2009-ben kezdtem el megismerkedni, amikor katonának álltam. Majd egy ideig fel kellett hagynom ezzel a sporttal, így néhány év kihagyás következett. 2017-ben kezdtem el újra futni, de itt még semmi tervem nem volt vele, csak úgy az íze kedvéért csináltam. Az igazi nagy áttörés 2018-ban kezdődött. Ekkor döntöttem el igazán, hogy ezt a lehető legmagasabb szinten szeretném csinálni. Így jutottam el idáig, ahol most vagyok. Jelenleg minden szabadidőmet ennek a sportnak szentelem valamilyen formában. Képzem magam és kutatom a lehetőségeket, hogyan lehetne ebből még többet kihozni és ezt tanítom másoknak.

– Miért jelentkeztél a PUB ra?
– Nagyon szerettem volna az NN Ultrabalaton versenyen részt venni, de az új időpont miatt ez nem biztos, hogy lehetséges. A Spartathlonhoz nagyon közel van, így csak az egyiket tudom bevállalni.

– Van frissítésre külön terved?
– Igen, terv az mindig van frissítésre. Egyelőre még csak nagy vonalakban terveztem meg, nagyban befolyásolják az időjárási körülmények, ezért a pontos terv a verseny előtt 1-2 nappal fog megszületni.

– Van olyan szakasza az NN UB körnek, amelytől tartasz, vagy külön odafigyelést igényel majd tőled?
– Nem jelöltem ki ilyen szakaszokat. Persze, az emelkedők nekem sem esnek jól. A vége felé pedig a lejtők sem. Igazából a végén már semmi sem esik jól.

– Rituálé vagy babona?
– Talán a verseny előtt, az utolsó vacsora. Itt még átbeszélünk mindent. Simonyi Balázs szerint amennyi “susmust” lenyomunk a kísérőmmel, “abból Napóleon bevehetné Kínát is…”

– Milyen idővel szeretnél célba érni?
– Ez maradjon az én titkom.  Szerintem mindenki sejti, hogy mi lehet a cél. Pályacsúcsot szeretnék futni. Amit nagyon megnehezíthetnek az időjárási körülmények.

A haladást a teljesítés ideje alatt itt tudjátok majd nyomon követni!

Menü