EGYÉNI és 2-4 FŐS CSAPAT VERSENYINFORMÁCIÓK

EGYÉNI és 2-4 FŐS CSAPAT VERSENYINFORMÁCIÓK
/Individual and 2-4 person team competition information/
***English content below***


Időmérő chipek
A rajtcsomaggal együtt fel kell vennetek, kérjük, hogy a letéti díjat (5000 Ft) egy bankjegy formájában hozzátok magatokkal, az összeget a verseny után visszaadjuk számotokra, a célterületen.
👉 https://runtiming.hu/verseny/ub2022
Az időmérő chipek teljes- vagy részösszegét a verseny végén karitatív célra ajánlhatod fel. A felajánlók ajándék BioTechUSA charity shakert kapnak!

📲 Applikáció
Az applikáció használata nem kötelező, de erősen ajánlott, mert a váltásokat könnyebben tudjátok majd tervezni, szervezni a verseny alatt!
Az applikációról minden információt az alábbi linken találtok:
https://ultrabalaton.hu/…/nn-ub-stafetapp-infok-egyeni-es-…/

🍝
Gyermelyi tésztaparti
Csütörtökön 16:00-tól “all you can eat” tésztapartival várunk benneteket 20:00-ig a versenyközpontban!

ℹ️
Technikai értekezlet
Csütörtökön 17:00-tól az egyéni versenyzők és kerékpáros kísérőik, valamint a 2-4 fős csapatok számára technikai értekezletet tartunk. Itt lehetőség lesz feltenni a szervezőknek a felmerülő kérdéseket.
👐
Megnyitó
Április 28-án, csütörtökön 18:00-kor kezdődik az ultrafutó verseny hivatalos megnyitója, ahol az egyéni versenyzőket külön köszöntjük.
Várunk benneteket szeretettel!

🚗
Közlekedés és parkolás a versenyközpont területén
A torlódás elkerülése érdekében a parkoló teljes területén – a verseny hétvégéjén – egyirányú autós közlekedés lesz érvényben. A parkolást és a közlekedést irányítók segítik. Számítsatok rá, hogy ha a versenyközpont parkolója megtelik, lezárjuk a területet. Ebben az esetben Balaton felőli oldalon található SPAR parkolójában és a tihanyi műúton tudtok parkolni (5 perc séta a versenyközponttól).
A Toyotával érkezők számára, az egyéni célterület mögötti részen külön parkolót tartunk fenn.
Kérünk benneteket, hogy azon autókat amelyet a verseny alatt nem használtok, ne az Annagora parkolóban hagyjátok!

🏁
Rajt
Április 29-én, péntek reggel 7:00-kor, az összes egyéni indulónak, 7:45-kor a kétfős és 8:30 kor a háromfős csapatoknak! A 4 fős csapatoknak a rajtbeosztásuk szerint, 7:10-7:30/ 7:50-8:15 között!

🚲
Kerékpáros kísérők rajtja
Az egyéni rajtot követően. Azok az egyéni bringás kísérők, akik számára egyéni bringás csomagot vásároltak, szintén zöld rajtszámmal indulnak, nekik ugyanazt a frissítést biztosítjuk, mint az egyénieknek.

FONTOS
A verseny első 80 kilométerén – biztonsági okokból – a bringás kísérőtök csak előttetek vagy mögöttetek haladhatnak, mellettetek nem! A szabály a versenyzők biztonságát szolgálja és betartását ellenőrizzük, megszegőit a versenyből AZONNAL kizárjuk!

🚆
Kresz és időjóváírás
A verseny alatt a KRESZ szabályainak betartása, mind a futóknak, mind pedig a kísérőknek kötelező. A vasúti átkelőknél továbbra sem alkalmazunk időjóváírást! Áthaladás kizárólag fehér jelzés esetén lehetséges!

🔢
Rajtszám és karszalag
A rajtszám viselete kötelező, ezen találjátok a mentő telefonszámát. A karszalag viselése az egyéni indulóknak nem kötelező. Javasoljuk, hogy mobiltelefon legyen nálatok!

🚑
Az UB mentőszolgálat telefonszáma a verseny alatt: +36306452775

🚾
Minden váltópontra több mobil WC-t szállítunk ki. Minden váltóponton két mellékhelyiség lesz nyitva, amelyet a pénteki ultrafutó mezőnynek biztosítunk. A nálatok lévő szemetet kizárólag a mobil WC-k közt felállított szemetesbe dobjátok, vagy adjátok le az állomás személyzetének. A szemét a WC-be dobva tisztításkor dugulást okoz!

🍫
Frissítés
A zöld rajtszámos egyéniek és 2-4 fős csapatok részére a frissítőpontokon ugyanazt a frissítést biztosítjuk, így minden versenyző minden termékből fogyaszthat!

♻️ #rungreen ♻️
Az idei versenyen, ahogy tavaly is a pontokon saját pohárba vagy ivókulacsba kapjátok a frissítést, ezért pohár okvetlen legyen nálatok! Száműztük a műanyag poharakat, ezzel csökkentve a verseny ökológiai lábnyomát!

🍜
Meleg étel pontok és egyéni csomag előre küldés
👉 39,6 km-nél, Badacsonyörs, Varga Pincészet
👉 73,8 km-nél, Keszthelyen
👉 89,6 km-nél, Balatonmáriafürdő nyugatnál
👉135,1 km-nél, Balatonföldváron
👉177,3 km-nél Balatonkenesén

Ezekre a pontokra tudjátok előre küldeni az egyéni csomagokat is, ezeket a versenyközpontban, csütörtökön 16:00-20:00-ig kell leadnotok.


Szintidő
A meleg ételes öt ponton ellenőrizzük a szintidő betartását, a szintidőn kívül kerülő versenyzőket a versenyben nem engedjük tovább.
👉 egyéni indulók 31 óra
👉 2 fős csapatok 30 óra
👉 3 fős csapatoknak 29 óra
👉 4 fős csapatoknak 28 óra

🏃🚗
Autós kíséret
Tilos a futók mellett autóval lépésben haladni! Erre a mezőny folyamatos haladása és a résztvevők testi épsége miatt van szükség. Az autók közlekedését motoros rendezők segítik, a szabály betartását motoros forgalomirányítók ellenőrzik, a szabály megszegőit a versenyből AZONNAL kizárjuk.

🚗
Beszedő kocsi
Badacsony Varga Pincészet után, a megadott szintidőhöz igazodva egyéni beszedő kocsi halad, amely a versenyt feladó egyéni indulókat visszaszállítja Balatonfüredre. Az autó csak versenyzőket szállít, bringás kísérőket nem tud felvenni. Kérjük, ha a versenyt feladni kényszerültök, a legközelebbi váltóponton jelezzétek az állomás vezetőjének, aki értesíti a beszedő kocsit.

🅿️
Kísérőautók parkolása
Számítsatok rá, hogy némely váltópont közelében nem áll rendelkezésre megfelelő számú parkolóhely.

🌙
Éjszakai szakaszok
Saját biztonságotok érdekében – éjszaka – kötelező a fejlámpa. Fejlámpát vásárolhattok a versenyközpontban található Maratonman Depó butikban. A fejlámpa használatot egy előre nem ismertetett ponton ellenőrizhetjük, annak hiányában biztonsági okokból a futót nem engedjük tovább haladni!

🏅
Egyedi arcképes érem
A szintidőn belüli egyéni futók egyedi saját fotójukkal gravírozott érmet kapnak, amelyet a célba érkezést követően készítünk el. 13 óra után kérjük, számítsatok rá, hogy a gravírozásnál várakozni kell.

🏠
Egyéni célterület
Athletes Garden az egyéni célterületen belül várja az egyéni versenyzőket. A verseny után masszázzsal, frissítéssel és meleg étellel várunk benneteket, a területre a szintidő miatt kieső futók is beléphetnek.

👙
Öltözők, zuhanyzók
A célba érkezés után lehetőség van a főépületben az emeleten található öltözőkben a zuhanyzásra.

📷
Ingyenes fotók
A rajtzónában, a Varga Pincészetben és a célba érkezéskor érdemes elővenni a legszebb mosolyt, itt készítünk ugyanis rólatok fotókat, amelyeket az NN Biztosító és a Varga Pincészet oldaláról ingyenesen tölthettek le a verseny után. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy nem tudjuk mindenki számára garantálni a fotókat az egyes pontok leterheltsége miatt.

🏆
Záróünnepség
Vasárnap 15:30-kor, ünnepélyes keretek közt hirdetjük ki az eredményeket, amelyre várunk szeretettel. Az eredményhirdetést az egyéni versennyel kezdjük, majd ezt követően a csapatokat hirdetjük ki.

Várunk benneteket szeretettel!

👇👇ENGLISH CONTENT👇👇

Race info for individuals and relays of 2, 3 and 4


Timing chip
The timing chip can be collected together with the race starting pack, the deposit (5000Ft) is to paid in cash and will be returned after the race in the finisher area.

After the race, you may offer up your deposit for charity and receive a complimentary BioTechUSA product package.

🍝
Gyermelyi Pasta Party
The “all you can eat” pasta party takes place on Thursday from 16:00 until 20:00 in the race center.

ℹ️
Race info meeting
We will be holding a presentation of all the essential race information on Thursday from 17:00. There’s a Q & A at the end of the session, if you have any question!

👐
Opening ceremony
The opening ceremony will begin on 28 April (Thursday) at 18:00. Special recognition will be given to our individual runners.

🚗
Parking at the race center
In order to ensure an orderly flow of traffic, we will have staff members guiding you. In case the parking lot in the race center is full, you can find further spots further towards the lake next to SPAR (approx. 5 min walk from the race center). We have a special access parking area for the participants with a Toyota. As the spaces are limited, we kindly ask you not to occupy the parking at the race center with those cars, that you will not be using during the race, in order to leave space for other participants.

🏁
Start
Friday, 29th of April
Individuals 7:00
Relays of 2 7:45
Relays of 3 8:30
Relays of 4 7:10-7:30/7:50-8:15 according to schedule!
The individuals’ bikers will be released after the individuals’ start. The ones wearing a green race number are entitled to the same refreshments as the individual runners.

🚑
The phone number of the ambulance during the race: +36306452775

🚲
IMPORTANT NOTE
For safety reasons, it is prohibited to bike next to the runners on the first 80km of the race. Violators will be ejected of the race immediately!
Adhering to rules of traffic is mandatory! The lost time at rail crossings is not credited this year! You may cross the railway track on a white signal only!

🔢
Race number and wristband
Wearing the race number is mandatory at all times! The contact info for the dedicated ambulance can be found on the back of the race number. Wearing the wristband is not mandatory for the individual runners. We recommend taking a cellphone with you!

🚾
There are 2 toilets available at each station. Please do not throw any trash into the toilets as it will block them!

🍫
Refreshments
The same range of products is available at the stations for each participant.
#rungreen
In order to reduce our ecological footprint, we won’t have plastic cups at the stations. Please make sure you bring your own cups!

📲 UB Application
You can download our new application from the link below for android and IOS aswell:
Andriod: https://play.google.com/store/apps/details…
IOS: https://apps.apple.com/us/app/staf%C3%A9tapp/id1579685266

🍜
Stations with warm food
👉 39,6 km, Badacsonyörs, Varga Pincészet
👉 73,8 km, Keszthely
👉 89,6 km, Balatonmáriafürdő nyugat
👉135,1 km, Balatonföldvár
👉177,3 km, Balatonkenese
Our logistics team can also deliver your individual packages to these stations, you can drop these in the race center until 20:00 on Thursday.


Time limit
The time limit will be checked at the aforementioned stations. Participants outside the time limit will be eliminated from the race.
Individuals. 31 hours
Relays of 2 30 hours
Relays of 3. 29 hours
Relays of 4. 28 hours

🏃🚗
Cars
For safety reasons, accompanying runners by car is prohibited in the first 80 kilometers of the race. Abiding by these rules is monitored by the organizer. Violators are be ejected of the race immediately

🚗
Returning to the race center in case of DNF (individuals only)
In case you decide to give up the race, please inform our staff members at one of the stations. After station Varga pincészet Badacsony, we can dispatch a car to take you back to the race center. Please be informed, that due to the limited availability of seats, the car can only take individual runners, no bikers allowed.

🅿️
Parking at the stations
Please be informed, that at some stations, there is a very limited availability of parking.

🌙
Night segments
For your own safety, it is mandatory to wear a headlamp after sunset. You may buy our headlamp in the race center at MaratonMan Depo. Checks will be carried out on the route, participants without a headlamp will not be allowed to continue the race.

🏅
Medal with your photo
We provide individuals with a unique medal with your own photo, which will be prepared after the race, after 13:00 on Saturday. There may be queues.

🏠
Dressing room and shower
Dressing rooms and showers are located in the building in the race center.

📷
Free photos
Make sure you smile when passing Varga pincészet Badacsony and at the finish line, we will be taking photos of you! You can download these after the race from the website of our sponsors Varga Pincészet and NN. Please be advised that we can not guarantee that you will be photographed!

🏆
Closing ceremony
The closing ceremony takes place on Sunday at 15:30. We will announce the individual results first.

We can’t wait to see you!

Menü