McDonald’s BringaMánia Ultrabalaton Bringatúra információk


Időmérés
Nincs a bringatúrán, ha ránk hallgattok, nem a gyors beérkezésre koncentráltok, hanem élvezitek a kör szépségét és a verseny hangulatát.
👐
Megnyitó
Április 29-én, 19:00-kor kezdődik a szombati versenynap hivatalos megnyitója, kérjük, hogy jelenlétetekkel ti is emeljétek az esemény színvonalát!
🆘
Rajtzóna
A bringatúra tömegrajtok az Annagora Aquapark bejáratának jobb oldalán lévő, mentőállomáshoz közeli parkolóból indulnak, ahol külön rajtzónát alakítottunk ki melyet a vertsenyközpont térképén itt tudtok megtekinteni: https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/versenykozpontterkep/
A célbaérkezéseknél a csapat célterületen várunk benneteket!

🚗
Közlekedés a versenyközpont területén
Egyirányú autós közlekedés lesz érvényben a parkoló teljes területén a torlódások elkerülése végett. A parkolást és a közlekedést irányítók segítik. Számítsatok rá, hogyha a versenyközpont parkolója megtelik, lezárjuk a területet. Ebben az esetben a Balaton felőli oldalon található SPAR parkolójában és a tihanyi műúton tudtok parkolni (5 perc séta a versenyközponttól).

🔢
Rajtszám és karszalag
A rajtszám viselete kötelező, ezen találjátok a mentő telefonszámát.

🏁
Rajt
A csapatot kísérő bringások a csapatokkal párhuzamosan, a bringatúra rajtoktól eltérő időpontokban is elindulhatnak. A közös rajtfotó elkészítéséhez ti is beléphettek a rajtzónába, ahonnan együtt rajtolhattok.
Hivatalos rajtidőpontok:
2022. április 30-án 9:00-kor, 10:00-kor és 11:00-kor, a bringatúra rajtzónából, de ettől eltérő időpontokban is elindulhattok.
Kérjük, számoljatok azzal, hogy a bringás frissítőpontok nyitva tartását a 9:00-ás induláshoz és 20 km/h-ás átlagtempóhoz igazítottuk, így ha korábban érkezel mert gyorsabb vagy nem lesz nyitva a pont ahol frissíthetnél!
A bringatúra tömegrajtok az Annagora Aquapark bejáratának jobb oldalán lévő, mentőállomáshoz közeli parkolóból indulnak!

!FONTOS!
A verseny első 80 kilométerén – biztonsági okokból – a bringás kísérők csak a futó előtt vagy mögött haladhatnak, a szabály betartását ellenőrizzük, a megszegőit a versenyből AZONNAL kizárjuk!

🚲
Védőfelszerelésről
Bukósisak használata az egész túra során kötelező! Napnyugta után a kerékpáron az első és hátsó lámpa használata szintén kötelező!

📱
Javasoljuk, hogy mobiltelefon legyen nálatok!

🚾
Minden váltópontra több mobil WC-t szállítunk ki. A WC-ket a verseny felénél kitisztítjuk, hogy a mezőny második felét is tisztaság fogadja. A nálatok lévő szemetet kizárólag a mobil WC-k közt felállított szemetesbe dobjátok, a WC-be dobva dugulást okoz!

🍫
Frissítés
A kiírás értelmében kizárólag a következő nyolc állomáson tudtok frissíteni, az állomások nyitva tartását a reggel 9:00-ás rajthoz és a 20 km/h órás átlagtempóhoz igazítottuk!
22,5 km Zánka
49,5 km Badacsonytördemic
73,6 km Keszthely
97,8 km Balatonfenyves
126,1 km Balatonszemes
150,2 km Siófok nyugat
177,3 km Balatonkenese
197,8 km Alsóörs

🏃🚗
Autós kíséret
Tilos a résztvevőket az első 80 kilométeren autóval kísérni! Erre az autók folyamatos haladása és a résztvevők testi épsége miatt van szükség. Az autók közlekedését motoros rendezők segítik, a szabály betartását motoros forgalomirányítók ellenőrzik, a szabály megszegőit a versenyből AZONNAL kizárjuk.

🅿️
Kísérőautók parkolása
Számítsatok rá, hogy sok váltópont közelében nem áll rendelkezésre megfelelő számú parkolóhely.

🌙
Éjszakai szakaszok
Saját biztonságotok érdekében – napnyugta után – kötelező a szabályos első és hátsó kivilágítás. A használatot egy előre nem ismertetett ponton ellenőrizhetjük, a világítás hiányában biztonsági okokból a kerékpárost a nem engedjük tovább haladni!

🏅
Éremátadás
A célba érkezések során az érmeket kizárólag a rajtszámok felmutatására adjuk át. Az érmet – a rajtszám utólagos bemutatásával – budapesti irodánkban is átvehetitek, a versenyt követően.

👙
Öltözők-zuhanyzók
A célba érkezés után lehetőség van a főépületben, az emeleten található öltözőkben a zuhanyzásra.

📷
Ingyenes fotók
A Varga Pincészetbe, csak gyalog tudtok lemenn, de Balatonalmádiban a Ravagó pontján és a célba érkezéskor érdemes elővenni a legszebb mosolyt, itt készítünk ugyanis rólatok fotókat, amelyeket az NN Biztosító, Varga Pincészet és a Ravagó oldaláról ingyenesen tölthettek le a verseny után. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy nem tudjuk mindenki számára garantálni a fotókat az egyes pontok leterheltsége miatt.
Az útvonalon a Futófotó munkatársaival is találkozhattok!

🏆
Záróünnepség
Vasárnap 15:30-kor, ünnepélyes keretek közt hirdetjük ki az eredményeket, szeretettel várunk benneteket is!

Jó tekerést kívánunk!

Menü