5-13 FŐS CSAPAT VERSENYINFORMÁCIÓK

 

Időmérő chipek
A rajtcsomaggal együtt fel kell vennetek, kérjük, hogy a letéti díjat (5000 Ft) egy bankjegy formájában hozzátok magatokkal, az összeget a verseny után visszaadjuk számotokra, a célterületen.
A verseny alatt az eredményeket és a verseny alakulását itt tudod követni: https://runtiming.hu/verseny/ub2022
Az időmérő chipek teljes- vagy részösszegét a verseny végén karitatív célra ajánlhatod fel. A felajánlók BioTechUSA ajándék Charity shakert kapnak!

📲 NN UB Applikáció
Nagylétszámos csapatoknál nem kötelező az időmérő rendszer használata, de mindenképpen javasoljuk, hogy mindegyik ponton “csippantsatok”, mert így lesz nyomon követhető az applikációban a csapat számára, hogy az adott szakaszt futó személy melyik pontnál tart.

 Pontok nyitvatartása
Az idei évben közzétettük a pontok nyitva és zárva tartását, ezt az alábbi linken éritek el: https://ultrabalaton.hu/…/valto-es-frissitopontok-nyitvata…/

A pontok a nyitvatartási időn kívül, nem fogadnak futókat!
A szakaszokat úgy osszátok be egymás között, hogy ezt vegyétek figyelembe!
A csapatok rajtidőpontjai az adott csapatok által megadott összidő alapján lett meghatározva!

🍝
Gyermelyi tésztaparti
Pénteken 16:00-tól tésztapartival várunk benneteket 20:00-ig a versenyközpontban 👐

🥳🥂 NN UB Before Party
Április 29-én (20:00-22:00 között) elhozzuk nektek az első NN Ultrabalaton Before Party-t, a HELL ENERGY Magyarország jóvoltából, a Varga Pincészet támogatásával!
Minden infót az eseményről az alábbi linken találtok:
https://www.facebook.com/events/1140758570022028?ref=newsfeed

🧑‍🎤
Megnyitó
Április 29-én, pénteken 19:00-kor a nagysátorban kezdődik a csapatverseny hivatalos megnyitója, kérjük, hogy jelenlétetekkel emeljétek az esemény színvonalát!

🚗
Közlekedés és parkolás a versenyközpont területén
A torlódás elkerülése érdekében a parkoló teljes területén – a verseny hétvégéjén – egyirányú autós közlekedés lesz érvényben. A parkolást és a közlekedést irányítók segítik. Számítsatok rá, hogy ha a versenyközpont parkolója megtelik, lezárjuk a területet. Ebben az esetben Balaton felőli oldalon található SPAR parkolójában és a tihanyi műúton tudtok parkolni (5 perc séta a versenyközponttól). A Toyotával érkezők számára, az egyéni célterület mögötti részen külön parkolót tartunk fenn. Kérünk benneteket, hogy azon autókat amelyet a verseny alatt nem használtok, ne az Annagora parkolóban hagyjátok!

🔢
Rajtszám és karszalag
A rajtszám viselete kötelező, ezen találjátok a mentő telefonszámát. Bizonyos szolgáltatásokat csak a karszalagokkal vehettek igénybe.

🚑
A mentők telefonszáma a verseny alatt: +36306452775

🚲
Kerékpáros kísérők rajtja
A kísérők a csapatokkal párhuzamosan, a bringatúra rajtoktól eltérő időpontokban is elindulhatnak. A közös rajtfotó elkészítéséhez ők is beléphetnek a rajtzónába, ahonnan együtt rajtolhattok.

FONTOS
A verseny első 80 kilométerén – biztonsági okokból – a bringás kísérők csak előttetek vagy mögöttetek haladhatnak, mellettetek nem! A szabály betartását ellenőrizzük a megszegőit a versenyből AZONNAL kizárjuk!

🏁
Rajtidőpontok
A pontos rajtokat a weboldalunkon találjátok! https://ultrabalaton.hu/…/rajtidopontok-5-13-fos-csapatver…/
Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a rajtidőpontot lekéső csapatokat csak a legvégén tudjuk elrajtoltatni, számukra a pontok nyitva tartását nem tudjuk garantálni!

📌
Tájékozódás az útvonalon
A verseny útvonalát GPX formátumban innen tudod letölteni:
https://www.alltrails.com/expl…/…/ultrabalaton-2022-8f14e45…

🗺️
Szakaszok összevonása
A torlódások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy vonjatok össze szakaszokat! Ezáltal egyszerűsödik a logisztika, nem kell minden ponton megállni, parkolóhelyet keresni. A futó ilyenkor simán áthalad a ponton, csippant, miközben a csapat lángosozik és rákészül a következő etapra.

📱
Javasoljuk, hogy mobiltelefon legyen nálatok, rajta az UB applikációval! 

🚾
Minden váltópontra több mobil WC-t szállítunk ki. A WC-ket a verseny felénél kitisztítjuk, hogy a mezőny második felét is tisztaság várja. A nálatok lévő szemetet kizárólag a mobil WC-k közt felállított szemetesbe dobjátok, a WC-be dobva dugulást okoz!

🍫
Frissítés
Idén minden ponton, minden futónknak biztosítunk vizet és izotóniás italt! A versenykiírás értelmében a frissítőpontokon csak az aktuális szakaszt futó versenyző (aki a chipet viseli) – nem pedig az összes csapattag – veheti fel banánt, szőlőcukrot!

#rungreen
Az idei versenyen, ahogy tavaly is, a pontokon saját pohárba vagy ivókulacsba kapjátok a frissítést, ezért pohár (vagy kulacs) okvetlen legyen nálatok! Száműztük a műanyag poharakat, ezzel csökkentve a verseny ökológiai lábnyomát!
A verseny alatt négy ponton lesz lehetőségetek a kocsikban felgyülemlett szemetet leadni:
👉Badacsonyörs Varga Pincészet 39,6. km
👉Balatonberény focipálya 85,8. km
👉Balatonszemes 126,2. km
👉Siófok nyugat 148. km

🏃🚗
Autós kíséret
Tilos a futókat az első 80 kilométeren autóval kísérni! Erre az autók folyamatos haladása és a résztvevők testi épsége miatt van szükség. Az autók közlekedését motoros rendezők segítik, a szabály betartását motoros forgalomirányítók ellenőrzik, a szabály megszegőit a versenyből AZONNAL kizárjuk.

🅿️
Kísérőautók parkolása
Számítsatok rá, hogy sok váltópont közelében nem áll rendelkezésre megfelelő számú parkolóhely.

🌙
Éjszakai szakaszok
Saját biztonságotok érdekében – napnyugta után – kötelező a fejlámpa. A rajtcsomag átvételekor vásárolhattok a versenyközpontban található Maratonman Depo butikban. A használatot egy előre nem ismertetett ponton ellenőrizhetjük, annak hiányában biztonsági okokból a futót a nem engedjük tovább haladni!

🏅
Éremátadás
A célba érkezések során az érmeket kizárólag a RAJTSZÁMOK felmutatására adjuk át. Kérjük, azoknak a csapattársaknak is legyen nálatok a rajtszáma, akik nincsenek ott a verseny végén. Amennyiben ez nem történik meg, az érmet – a rajtszám utólagos bemutatásával – budapesti irodánkban is átvehetitek, a versenyt követően.

👙
Öltözők-zuhanyzók
A célba érkezés után lehetőség van a főépületben az emeleten található öltözőkben a zuhanyzásra.

📷
Ingyenes fotók
A rajtzónában, a Varga Pincészetben, Balatonalmádiban a Ravagó pontján és a célba érkezéskor érdemes elővenni a legszebb mosolyt, itt készítünk ugyanis rólatok fotókat, amelyeket az NN Biztosító, Varga Pincészet és a Ravagó oldaláról ingyenesen tölthettek le a verseny után. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy nem tudjuk mindenki számára garantálni a fotókat az egyes pontok leterheltsége miatt.
Az útvonalon a Futófotó munkatársaival is találkozhattok!

🏆
Eredményhirdetés
Vasárnap 15:30-kor, ünnepélyes keretek közt hirdetjük ki az eredményeket, amelyre várunk szeretettel. Az eredményhirdetést az egyéni versennyel kezdjük, majd ezt követően a csapatokat hirdetjük ki. Díjat kizárólag az eredményhirdetés keretei között adunk át.
Kérjük a dobogós sportolókat, hogy személyes jelenlétükkel tiszteljék meg a versenyt és versenytársaikat, pontosan jelenjenek meg az eredményhirdetésen.
Az eredményhirdetést lekéső díjazottak részére díjat utólag nem adunk át és nem postázunk.

Várunk benneteket szeretettel!

Menü