Rekord összegű adománnyal zárult a BioTechUSA & NN Ultrabalaton Charity 2022

A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő jótékonysági kezdeményezés keretében csaknem 10 millió forint adománnyal járult hozzá a BioTechUSA és az NN Ultrabalaton futóközössége beteg gyerekek gyógykezeléséhez. Sikerüket a mögöttük álló összetartó, egymást segítő közösségnek és az azt alkotó nagyszerű embereknek köszönhetik.

Az NN Ultrabalaton Közép-Európa leghosszabb, 211 km-es futóversenye 16. alkalommal került megrendezésre. Idén rekordszámú, több mint 17000 résztvevő indult, hogy próbára tegye kitartását és elhivatottságát a futósport iránt. A megszokott jó hangulat és a legyőzött kilométerek mellett a verseny védjegyévé váló Charity program sem maradt el, melyet hagyományosan a BioTechUSA csapatával szerveztek meg.

A BioTechUSA & NN Ultrabalaton Charity idén is lehetőséget teremtett, hogy a sport jótékony erejével az NN Ultrabalaton futóközössége által javasolt nemes céloknak gyűjthessenek. Az így kiválasztott 10 szervezetre egy erre a célra létrehozott weboldalon lehetett szavazni. A kezdeményezés sikerességét jól szemlélteti, hogy 2 hét alatt több mint 60.000 szavazatot regisztráltak.

A gyűjtés ezúttal is az időmérő chip-ek letéti díjának felajánlásával történt, amiért cserébe a nagyvonalú adakozók meglepetés BioTechUSA Charity Shakereket kaptak ajándékba. A futóktól a tavalyi összeg négyszerese, összesen 4.815.500 forint gyűlt össze, melyet a magyar tulajdonban lévő vállalat társadalmi felelősségvállalási programjuk részeként további 5.000.000 forinttal egészített ki. Az összegyűlt adományt a három legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet között osztották szét, 50%, 30% és 20% arányban:

A fentiek értelmében a BioTechUSA és az NN Ultrabalaton futóközössége Lara gyógykezeléséhez 4 907 750 forinttal, Tomika gyógykezeléséhez 2 944 650 forinttal, Bíborka gyógykezeléséhez pedig 1 963 100 forinttal járult hozzá, melynek átadására május 6-án került sor a BioTechUSA központi irodaházában.

A kezdeményezés kiemelt nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő volt, aki a BioTechUSA csapatával maga is részt vett a versenyen, valamint közösségi erejével buzdított mindenkit az adakozásra.

„Számtalan nemes üggyel találkozunk a verseny kapcsán, de a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity mind közül kitűnik. Ez egy olyan történet, aminek a végén személyesen találkozunk azokkal, akiknek segíteni szeretnénk. Biztosak voltunk benne, hogy jótékony célok révén idén is számíthatunk a futóinkra. Büszkén mondhatom, hogy minden elképzelésünket felülmúlták, hiszen a verseny végeztével a résztvevő csapatok mintegy 70%-a döntött úgy, hogy adományával hozzájárul az alapítványok támogatásához. Ennek eredményeképpen alig három nap alatt több mint 9000 BioTechUSA Charity Shakert adtunk át.” – mondta az NN Ultrabalaton értékesítési vezetője, Simon Zsófia.

„Az NN Ultrabalatonnal közös együttműködésünk eredményeképpen olyan gyerekek, családok életében érhetünk el valódi változást, akiknek óriási szükségük van a közösség összefogására és akiknek gyakran nehéz teret találni a segítségkéréshez. Mindezt ráadásul nem egyedül tesszük, hanem a BioTechUSA fitt közösségének és az NN Ultrabalaton futóinak bevonásával, ezért a kezdeményezés az elmúlt években igazán a szívünkhöz nőtt. Az idei év rekordösszegű adományához az is hozzájárult, hogy megalkottuk a Charity Shakert, amit nagylelkű felajánlásukért cserébe a sportolók kaptak ajándékba, valamint megújítottuk kampányunk arculatát, amit további integrált PR és Social Media aktivitásokkal erősítettünk meg. Ezek együttes eredményeképpen nemcsak milliók számára tettük ismertté az alapítványok céljait, de összesen csaknem 10 millió forint adománnyal járultunk hozzá beteg gyerekek gyógykezeléséhez!” – zárta gondolatait Dr. Pintér Dániel Gergő, a BioTechUSA vállalati kommunikációs és CSR vezetője.

#RealAthletesCare #GivingIsRUNderful #BeingResponsible

 

Menü