PUB: Képesi Attila bemutatkozója

Képesi Attilának hívnak, 30 éves vagyok.

Szlovákiából, azon belül Bősről érkezek, hogy szembenézzek a Magyar tengerrel ezen privát kihívás során.

11 évvel ezelőtt, vagyis a legelején még a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy valaha is ilyenre vállalkozom, 211 kilométer lefutására. Azóta sokat edzettem és az évek során apránként végigmentem az összes lépcsőfokon az 1 kilométertől az Ultra távokig.

Ha jól emlékszem hat éve találkoztam először az Ultrabalatonnal és ekkor tudtam meg részletekbe menően, hogy miről is szól. Az elmúlt évek során, pedig már több különböző összeállításban jártam meg az UB-t. Ezen útjaim mind-mind más élménnyel ajándékoztak meg.

Szóval ez az Ultrabalaton?/ Saját csapattal!/Egy fürge őszi UB./ Az Ultra páros. /és Az igazi UB élmény!

Röviden és őszintén ekképpen tudnám a legjobban jellemezni a korábbi Balaton kerüléseimet, amelyeket különböző csapatokkal teljesítettem.

A privát ultrák gondolata is megragadta a figyelmemet, ezért tavaly elkezdem őket. Nyitányként a legkönnyebbet, vagyis a Privát Hegyestű Trail-t választottam. Nem azért illettem ezt a legkönnyebb jelzővel, mert a többi nagyobb kihívást jelentene. A döntő tényező az az, hogy erre volt a legegyszerűbb időpontot foglalni. Tavaly nyáron ezt az akadályt sikerrel vettem és vártam a további lehetőségeket, ami aztán az éppen esedékes februári Privát Ultrabalaton formájában mutatkozott meg.

Vagy így, vagy úgy, de számomra a 2024-es év első mérföldköve lesz a PUB.

Azt, hogy a hideg lelassít, esetleg megtör, vagy motivál a minél korábbi célba érésre, még nem tudhatom.
De hamarosan minden kiderül.

A ‘legfrissebb’ versenyeim közül néhány:

  • Ultrabalaton Hegyestű Trail 115 kilométer
  • 100. Kassai Maraton személyes csúccsal
  • Privát Hegyestű Trail 115 kilométer 13 órán belül
  • Ultra Lupa-tó vegyes páros győzelem
Menü