KÉTNAPOS CSAPATVERSENY

A VERSENYIG HÁTRALEVŐ IDŐ:

2024/05/05 03:30:00

211 KILOMÉTER CSAPATBAN, KÉT NAP ALATT A BALATON KÖRÜL

A kétnapos versenyszámot azon 10-13 fős csapatoknak ajánljuk, akik szombaton este a táv felének megtétele után szeretnének útközben megpihenni, és vasárnap reggel megújult erővel folytatni a versenyt. Tervezés során számítsatok rá, hogy nektek szombaton korai rajtotok lesz, annak érdekében, hogy a táv felének megtétele után este maradjon idő a közös bandázásra, és egy kiadós alvás is beleférjen!

Ezen kategóriában továbbra sem vezettünk be létszámlimitet, így a nevezések megnyitásakor 48 órátok lesz regisztrálni a versenyre és elutalni a foglalót! Annak érdekében, hogy május 5-én 15 óráig a többi csapattal beérjetek, a szombati és a vasárnap rajtotok is korai lesz. Természetesen az esélyegyenlőség miatt, ezen csapatokat külön kategóriában értékeljük!

VERSENYINFORMÁCIÓK

VERSENY DÁTUMA

2024. május 4-5.

VERSENYKÖZPONT

Annagora Aquapark, Balatonfüred

TÁV

211 km

LÉTSZÁMLIMIT

Részletek az ikonra kattintva

KERÉKPÁROS KÍSÉRŐ

Részletek az ikonra kattintva

SZAKASZOK

Részletek az ikonra kattintva

#RUNGREEN

Részletek az ikonra kattintva

ÁRAK

Biztosítsd helyed, ne felejtsd el határidőn belül befizetni a nevezési díjat!
2024. JANUÁR 15-ÉIG
 • Tíz-tizenhárom fős csapatban 14 900 Ft/fő
 • ***
 • FOGLALÓ 10-13 fős kétnapos csapatok esetében: 30 000 Ft/csapat
 • Fizetési határidő 2023. szeptember 22.
 • FENNMARADÓ ÖSSZEG
 • Fizetési határidő 2024. január 15.

10-13 FŐS KÉTNAPOS CSAPAT VERSENYKIÍRÁS

VERSENY IDŐPONTJA: 2024. május 3-5.
VERSENY RAJTJA: 2024. május 4., szombat kora reggeli rajtidőpontokkal
TÁV: 211 km, egy kör a Balaton körül
VERSENYKÖZPONT: Annagora Aquapark (Balatonfüred, Fürdő utca 35.)

SZOMBATI NAP VERSENYTÁV: 114 km, Balatonfüredtől Balatonboglár Nyugat pontig

VASÁRNAPI VERSENYTÁV: 97 km, Balatonboglár Nyugat ponttól (Siófok irányába) Balatonfüredig

VASÁRNAPI RAJT: Tömegrajt 6:00-kor Balatonboglár Nyugat ponttól

RAJTCSOMAGÁTVÉTEL
A rajtcsomag felvételének a feltétele a kitöltött felelősségvállalási nyilatkozat!
Rajtcsomagodat átveheted a verseny előtt budapesti irodánkban a 1134 Budapest,Tüzér utca 9-11 szám alatt, vagy Balatonfüreden a versenyközpontban csütörtökön és pénteken, vagy szombaton a rajtok előtt (a rajtcsomagátvétel pontos időrendjét a versenyt megelőzően tesszük közzé).

SZAKASZOK
A pontos köridő kiszámolásához használjátok a StafétApp-ban található szakaszkalkulátort, melyhez ha szükséges segítséget  ITT találtok!

VERSENYKATEGÓRIÁK

 • 10-13 fős női kétnapos csapat
 • 10-13 fős férfi  kétnapos csapat

DÍJAZÁS

 • Minden, szintidőn belül célba érkező egyedi befutóérmet kap
 • A kategóriák 1-3. helyezettjei kupát kapnak


NEVEZÉS
A XVIII. NN Ultrabalaton öt-tizenhárom fős nevezési felülete 2023. szeptember 18-én 18 óra 18 perctől számítva mindössze 48 órán át lesz nyitva!  

A nevezéshez elengedhetetlen a Személyes profil, amely IDE kattintva hozható létre.
Adataid bármikor módosíthatók. Kéjük, figyelj arra, hogy a neved a magyar szabályok szerint kerüljön mentésre, azaz VEZETÉKNÉV elől, UTÓNÉV hátul.
Ennek a Gmailen keresztül történő regisztrációknál vagy jelentősége.

LÉTSZÁMLIMITEK
A 10-13 fős csapatok esetében nincsen létszámlimit, így akik regisztrálnak és átutalják a foglalót azok részére garantáljuk a 2024. évi versenyen való részvételt.

A 2023. évi NN Ultrabalaton 1-3. helyezett csapatok csapatkapitányai, a Fighter’s Run,  UTT 130-ról, a Burger King Ultra Lupa tóról és a Burger King Ultrabalaton TRAIL-ről bekerülő csapatok csapatkapitányai, illetve azok, akik nyereményjátékokon indulási jogot nyertek, e-mailben kapnak értesítést a nevezés megnyitása előtti héten, ők a nevezésnyitás előtt nevezhetnek és RAJTIDŐPONTOT foglalhatnak  a versenyre.

NEVEZÉSI DÍJAK
Az összegek személyenkénti díjat (Ft/fő) jelölnek, a határidők pedig nevezési és befizetési határidőt – ezt tartsátok szem előtt az utalásoknál!

2024. január 15-éig Csapatverseny
10 fős csapat 14 900 Ft
11 fős csapat 14 900 Ft
12 fős csapat 14 900 Ft
13 fős csapat 14 900 Ft

Az összegek bruttó összegben és magyar forintban értendők.
Január 16-án a be nem fizetett nevezéseket TÖRÖLJÜK!

A NEVEZÉSI DÍJ BEFIZETÉSÉRŐL
1.) Átutalással (forintban) a szervező, Balatonman Triatlon Kft. bankszámlaszámára
K&H 10401055-50526549-56551033
2.) Személyesen versenyirodánkban, kizárólag készpénzben (Iroda: 1134 Bp. Tüzér utca 9-11 // Nyitva tartás: Hétköznap – 9:00-17:00)
Iroda nyitvatartás:
Hétfő / Kedd: 10:00 – 17:00
Szerda: 13:00 – 17:00
Csütörtök / Péntek: 10:00 – 17:00

Céges csapatok – szükség esetén – a foglalóról, és a fennmaradó összegről is díjbekérőt tudnak kérni. Ennek igényét, emailben, a [email protected] címen tudják felénk jelezni.

 

Személyes készpénz befizetés esetén a 10-13 fős csapatok az előző évek ajándéktárgyai közül a készlet erejéig három különböző ajándékot választhatnak! (Ajándék pólók esetében nem tudunk teljes méretszortimentet biztosítani, és az előző évi fejlámpák és soft cup-ok is csak korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, ezért az akciót a raktáron megmaradt készlet erejéig tudjuk biztosítani. Megértéseteket köszönjük!)

FIGYELEM!
Postai csekket nem áll módunkban fogadni. Amennyiben postai csekken kerül elindításra a nevezési díj befizetése, azt a bank azonnal visszautalja.
A nevezési díjat egy összegben kell elutalni. Számlát kizárólag a regisztráció során megadott névre és címre tudunk kiállítani, a számla megbontására nincs lehetőség.
A külön beérkezett díjakat a banki költségek levonása mellett visszautaljuk a feladónak!

FOGLALÓ BEFIZETÉSE
Szeretnénk, hogy csak olyan nevezések születhessenek, amelyek mögött valódi versenyzők állnak, és a póló és éremrendeléseket már közvetlenül a nevezések után elindítjuk ,ezért is vezettünk be – javaslataitok alapján – 2018-ban foglalót. A sikeres regisztrációt követően a csapatkapitányok e-mailt kapnak arról, hogy milyen számlaszámra (utalással, vagy személyes fizetéssel versenyirodánkban) kell 30 000 Ft-ot a 10-13 fős csapatoknak 2023. szeptember 22-ig  befizetni, amelyről a számviteli szabályok betartása mellett számlát küldünk.
FONTOS!
Pontosan állítsátok be a számlázási adatokat, mert a foglalóról nem áll módunkban módosított számlát kibocsátani.
Azokat a csapatnevezéseket, amelyekhez a megadott határidőn belül nem érkezik foglaló, automatikusan töröljük, az ő helyeiket a későbbiek során töltjük fel. Ugyanez érvényes azokra a csapatokra, akik a foglalót késve fizetik be, számukra a foglalót a banki költségek levonásával visszautaljuk.

A foglaló befizetőinek 2024. január 15-éig van lehetősége arra, hogy a nevezési díj fennmaradó részét befizessék.
A nem fizető csapatok nevezését töröljük, de számukra a foglalót nem térítjük vissza; helyeiket a későbbiek során töltjük fel.

Céges csapatok – szükség esetén – a foglalóról, és a fennmaradó összegről is díjbekérőt tudnak kérni. Ennek igényét, emailben, a [email protected] címen tudják felénk jelezni.

CSAPATKAPITÁNYOK FIGYELMÉBE
2023. szeptember 18-án, a 10-13 fős kétnapos csapat nevezésénél a következő információkat kérjük majd:

 • Csapatnév
 • Kategória ( férfi csapat // női csapat)
 • Csapat létszáma (10-13 fő – később egyedi elbírálás alapján csak felfelé módosítható)
 • Tervezett köridő a 211 km hosszú körre (a csapat által tervezett köridő 2024. március 1-ig, a csapatkapitány személyes profiljának segítségével kizárólag módosítható); a maximális választható köridő az 10-13 fős kétnapos csapatoknak 24 óra
 • Csapattagok pólómérete. Külön a férfi és külön a női méretek, a nevezéskor megadott pólóméretek 2022. szeptember 30-ig módosíthatók a csapatkapitány profiljának használatával 
 • Számlázási név és cím (cég esetén a cég nevét és számlázási címét, adószámát kell megadni)
 • Egy profilról kizárólag egy csapatot tudtok regisztrálni. Ha több csapattal neveznétek, javasoljuk, hogy előre jelöljétek ki az összes csapatkapitányt! Céges csapatok regisztrációja során a csapatnévben szerepelnie kell a cégnévnek (pl.: UtáNNfutók, NN futóbolondok, 1. számú NN csapat, 2. számú NN csapat).
 • Ha a csapat mellé bringás kísérőt szeretnétek regisztrálni, neki a McDonald’s BringaMánia Ultrabalaton Bringatúrára kell beneveznie, saját profiljával; a nevezésnél ki kell választani, hogy ő “CSAPATOT KÍSÉRŐ BRINGATÚRA RÉSZTVEVŐ”, itt meg kell adni a kísért csapat nevét is
 • Speciális táplálkozási igény megjelölése (vegán/normál)
 • Közlekedés: személyautókkal vagy kisbuszokkal
Eseményünk az Ötpróba program pontgyűjtő állomása is egyben! Aki a rendezvényünkön regisztrált Ötpróbázóként vesz részt, a teljesített távtól függően pontokkal gazdagodik – ezeket pedig idővel garantált jutalmakra válthatja be. Fontos, hogy a nevezéskor ne felejtsd el megadni az Ötpróba-azonosítószámodat, csak ebben az esetben tudjuk igazolni a teljesítésedet. Ha még nem vagy Ötpróbázó, de szeretnél azzá válni és már nálunk megkezdenéd a pontgyűjtést, itt tudsz regisztrálni rá: https://otprobaparizsba.hu/

A NEVEZÉSI DÍJ TARTALMAZZA
 • Részvételi jog a versenyen
 • Befutóérem (a szintidőn belüli teljesítésért)
 • Rajtcsomag
 • Chipes időmérés
 • kategóriádnak meghatározott BioTechUSA frissítés
 • Dreher 24 alkoholmentes sör a célban
 • Orvosi felügyelet a verseny alatt
 • Ingyenesen letölthető fotók (rajt- és célfotók)

A RAJTCSOMAG TARTALMA

 • Csapat nevére szóló rajtszám (viselése kötelező)
 • NN UB technikai futópóló (MIZUNO)
 • Karszalag, amely feljogosít a pénteki tésztapartin való részvételre (viselése a versenyen kötelező, csakúgy mint a bringás kísérőnek, mivel karszalagra kapják meg az extra szolgáltatásokat a kiemelt pontokon)

A VERSENY MIZUNO FUTÓPÓLÓJÁNAK MÉRETTÁBLÁZATA:

A képen látható MIZUNO póló csak illusztráció, a 2024-évi póló grafikai terveit a későbbiek folyamán mutatjuk be! A szín és a grafika egyelőre titok, de az biztos, hogy idén sem fekete lesz! 🙂

 

BRINGÁS KÍSÉRŐK
Amennyiben a csapat bringás kísérővel szeretne teljesíteni, neki a McDonald’s BringaMánia Ultrabalaton Bringatúrára kell beneveznie, saját profiljával; a nevezésnél ki kell választani, hogy ő “CSAPATOT KÍSÉRŐ BRINGATÚRA RÉSZTVEVŐ”, itt meg kell adni a kísért csapat nevét is.

Körbetekerni a Balatont még saját tempóban is nagy kihívás, de kerékpáros kísérőként, igazodva a kísért versenyző tempójához, óriási teljesítmény. Azoknak a kísérőknek, akik akár 24 órát is a nyeregben töltenek, a következőkkel szeretnénk segíteni.

 • Egyedi rajtszám
 • Nyolc előre meghatározott frissítőpont

IDŐMÉRÉS
Online rendszerrel történik a kijelölt pontokon. Az 10-13 fős kétnapos csapatok számára az időmérő rendszer használata opcionális, a rajtban és a célban azonban számukra is kötelező!
FONTOS!
Mivel kétnapos kategóriában indultok, kötelező a szombati versenynap utolsó pontján is csippantani, amely Balatonboglár Nyugat. Másnap, vasárnap reggel, szintén Balatonboglár Nyugat ponton, a tömegrajtban is kötelező csippantani.

A kétnapos verseny alatt más, Balatonboglár Nyugatot megelőző vagy azt követő ponton megállni technikai okok miatt tilos, ennek megszegése kizárást vonhat maga után!

A vasúti átkelőknél nem alkalmazunk időjóváírást, de személyzet lesz szolgálatban, segítve és ellenőrizve a biztonságos átkelést!

CHIP LETÉTI DÍJA – BIOTECHUSA NN ULTRABALATON CHARITY PROGRAM
A rajtcsomag átvételekor, a csapatok részére 5000 forint kaució ellenében adjuk át a chipeket. A kaució megfizetésekor 5000 forintosnál nagyobb bankjegyet nem tudunk elfogadni.
Ne feledjétek, 2024-ben is lesz BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity! A Charity Program keretein belül, lehetőségetek van a chip-ek letéti díját jótékony célra felajánlani, amit minden évben az NN Ultrabalaton és a BioTechUSA közössége szavaz meg! A charity felajánlásokért cserébe, 2024-ben is ajándékokkal kedveskedünk nektek!
Segíts Te is, hogy segíthessünk! Mutassuk meg idén is az NN Ultrabalaton közösségének erejét!

A célterületen nem visszaváltott chipeket 2024. május 15-ig váltjuk vissza.

SZINTIDŐ
A 10-13 fős kétnapos csapatok számára a maximálisan választható köridő 24 óra.
A csapat szintideje a rajtidőponttól számított előre megadott köridő + 1 óra.
A 10-13 fős kétnapos versenyben induló csapatok részére a szintidő megegyezik a pontok zárásával.

RAJTIDŐPONTOK
A rajtidőpontokat legkésőbb 2024. március 10-ig hirdetjük ki.

AUTÓS ÉS KERÉKPÁROS KÍSÉRŐK FIGYELMÉBE
A verseny útvonala a balatoni kerékpárútra van kijelölve, de a déli parton van olyan szakasz, ahol a kerékpárút a településen belüli utcákban halad. Ezen szakaszon a futók mellett kocsival haladni biztonsági okok miatt szigorúan tilos. Kérjük a kerékpáros kísérőket, hogy lehetőleg  a futók előtt, vagy mögött haladjanak!  A csapatokat kísérő autósoknak javasoljuk a StafétApp alkalmazás használatát!

FRISSÍTÉS
A versenyen 53 váltó és frissítőponttal várunk benneteket, hogy pótolhassátok az elvesztett folyadékot és kalóriákat.
Környezetvédelmi okokból továbbra is száműzzük az egyszer használatos műanyag poharakat és tányérokat, a pontokon kizárólag saját pohárba vagy kulacsba biztosítunk frissítést minden indulónk számára.

A pontokon a következőket biztosítjuk:

 • Víz
 • BioTechUSA izotóniás sportital
 • banán
 • szőlőcukor
 • sós ropi
 • mazsola

A szombati csapatversenyen bizonyos pontokon támogatóink közreműködésével, a karszalaggal rendelkező versenyzőink részére forró teát és kávét is biztosítunk!

#RUNGREEN
2024-ben a verseny továbbra is környezetbarát szemléletben kerül megrendezésre. A frissítőpontokon nem lesznek eldobható műanyag poharak hanem saját soft cup-ba, kulacsba, vagy a versenyközpontban bérelhető NN UB soft cup-ba tudtok frissítést vételezni.

NN UB ELSŐBÁLOZÓ HELPDESK
Az elmúlt években hagyománnyá vált az NN UB előtti „elsőbálozó helpdesk”, amelyet az először induló csapatok megkeresései miatt hívtunk életre. Ennek keretében egy átfogó, rövid ismertetés után lehetőséget biztosítunk nektek arra, hogy felmerülő kérdéseiteket is feltegyétek.

A Helpdesk során a következő témákat érintjük:

 • Szakaszkalkulátor használata
 • Logisztika, kísérő autók közlekedése
 • Frissítés
 • Útvonaltervezés
 • Felkészülés
 • Öltözködés
 • Applikáció

IDŐPONTJA: 2024. március 5., 17:15
HELYSZÍN: FACEBOOK LIVE AZ NN UB FACEBOOK OLDALÁN


PINCEFUTÁS
Az útvonal a 39,5 kilométernél áthalad a Varga Pincészet pincesorán, ahová a lejutás egy lépcsőn keresztül lehetséges. Itt a hőmérséklet várhatóan alacsonyabb, a páratartalom pedig magasabb lesz a kintinél.

CÉLTERÜLET NYITVA TARTÁSA
2024. május 4. 18:00-tól május 5. 18:00-ig.

ORVOSI FELÜGYELET
A mezőnyt orvosi stáb kíséri, mentőautókkal és motorosokkal. Telefonszámukat a rajtszámon találjatok meg. Kérjük, hogy fokozottan figyeljetek a verseny alatt bajba került futókra ti is! Amennyiben az orvosi stáb úgy látja, hogy a versenyző nem alkalmas a verseny folytatására, a rajtszámát leveheti, a versenyből kizárhatja.

EREDMÉNYHIRDETÉS
A hagyományoknak megfelelően az eredményhirdetést vasárnap, a csapatok beérkezését követően tartjuk. Díjat kizárólag az eredményhirdetés keretei között adunk át. Kérjük a dobogós sportolókat, hogy személyes jelenlétükkel tiszteljék meg a versenyt és versenytársaikat, pontosan jelenjenek meg az eredményhirdetésen.  Az eredményhirdetést lekéső díjazottak részére díjat utólag nem adunk át és nem postázunk.

VERSENYSZABÁLYZAT
IDE kattintva érhető el.

FOTÓK
A rajtban, valamint a célban készült képek ingyenesen lesznek letölthetők a verseny után. Kérjük, hogy számoljatok azzal, hogy a magas résztvevői szám miatt nem tudjuk garantálni, hogy mindenkiről készül kép ezért nem árt, ha a kísérők között is lesz egy lelkes fotós!

Az útvonalon több ponton a Futófotó profi fotósai készítenek rólatok felvételeket, amelyek rajtszám szerint kereshetők lesznek a futofoto.hu oldalon!

VÉGEZETÜL FUTÓETIKÁNK
Az NN Ultrabalaton ideje alatt a Balaton vendégei vagyunk. Szeretnénk, ha a tavat és környékét legalább olyan tiszta állapotban adnánk vissza, ahogy azt találtuk, de ehhez kell a ti odafigyelésetek is! Az érintett települések minden évben nagy szeretettel fogadnak bennünket; versenyünk híres a jó hangulatról, de kérjük, hogy tartsátok ti is tiszteletben az útvonalon lakók és a versenyen nem indulók nyugalmát.

Segíts bajba jutott társaidnak, még akkor is, ha ezzel időt vesztesz.

Futók vagyunk. Nem különböztetjük meg magunkat sem bőrszín, sem vallás, sem nem vagy kor szerint. Nem fontos, honnan jövünk; az sem, hogy milyen gyorsan haladunk. Összeköt bennünket a sport szeretete, az egymás és a táv iránti kölcsönös tisztelet.

Az állomásokon segítők a legjobb tudásuk szerint biztatnak, segítenek benneteket. Kérjük, hogy ezt jókedvvel és mosollyal háláljátok meg.

Igaz, hogy ez verseny, de a fairplay szabályait minden esetben tartsátok szem előtt. Nyerj vagy veszíts, de azt tisztán, emelt fővel, az írott és íratlan szabályok betartásával tedd! Ne másért, csak magadért. Mert ettől lesz az élmény felejthetetlen és ettől válsz te is elválaszthatatlan részévé annak a fogalomnak, melyet úgy hívunk: NN ULTRABALATON.

A szervező fenntartja a jogot a program és kiírás megváltoztatására.

VIDD HAZA AZ NN ULTRABALATON ÉLMÉNYT!
LÁTOGASS EL A MARATONMAN DEPO WEBSHOPJÁBA, AHOL AZ UB COLLECTION DARABJAI MELLETT TÖBB MINT 5000 FUTÓCIPŐVEL VÁRUNK!

MINDIG A SAJÁT LÁBADNAK ÉS FUTÓSTÍLUSODNAK MEGFELELŐ CIPŐBEN FUSS! EHHEZ A LEGJOBB VÁLASZTÁS A MARATONMAN DEPO; VÁRUNK WEBÁRUHÁZUNKBAN VAGY A 13. KERÜLET, TÜZÉR UTCA 9-11-BEN!

 

TEKINTSD MEG 2023. ÉVI ESEMÉNYVIDEÓNKAT

VERSENYSZABÁLYZAT

Menü