PUB #23 BENKE GYÖRGY bemutatkozója

“Sziasztok!

Benke György vagyok 33 éves (a Privát UB után két nappal 34), ez évben már ultrás futó apuka vagyok. Ebbe a világba egy patella törés révén kerültem be.  Amikor otthon lábadoztam, akkor rátaláltam a Spartathlon nevű versenyre és eldöntöttem, hogy ebben a kalandban egyszer nekem is részt kell vennem. Felépülésem utáni év végén futottam is egy Spártai Százas versenyt, az akkori 10 órás kvalifikációs időn belül. A következő évben pedig már az egyéni UB rajtvonalán álltam, amit sikerült is 29 órában teljesítenem. Ez volt az első egy napon túli futásom, de olyan mély nyomott hagyott bennem, hogy tudtam egy évben egyszer részt kell ilyenen vennem. Így a következő évben is odaálltam és sikerült akkor is 26 és fél óra alatt teljesítenem.

Két ilyen verseny után megkerestem volt, középiskolai tanáromat, Horváth Ákost, aki többszörös Spartathlon teljesítő, hogy segítse a felkészülésemet a bakancslistás megmérettetésre, mint testnevelő-edző. Azóta nyertem vele egy Spártai Százast, és idén sikerült megcsípnem egy százas OB 3. helyet.

Tavaly egy kis negatívum is keveredett számomra az UB tekintetében, egy elrontott frissítés következtében lábaim teljesen feladták a harcot 173 km környékén és bár mentálisan ment volna tovább, bár már a szintidő is sanyargatott, mint leendő apuka az egészségemet figyelembe véve nem folytattam a küzdelmet. Mentálisan nagyon megviselt és tüskét hagyott bennem, de akkor már be volt adva ez az UB nevezésem tudatosan és most szeretnék revansot venni a Balatontól.

A tavalyiból tanulva, ahol 100 km-ig egyedül futottam és halmoztam a frissítési hibákat, idén 3 jó barátom fogja váltani egymást mellettem a bringán a 221 km során segítve engem. Kovács Máté, aki a „kisebb” ultra versenyeken mindig hű segítőm, idén már ő is egy teljesített 50 km-es versennyel a háta mögött, tesója Kovács Dávid, nagyszerű bringás, egyszeres Ironman, ő állt be 100 km után tavaly segíteni, így neki tartozok még egy sikeres befutóval és Szabó András, aki rutinos már hiszen ő kísért a két sikeres UB-on és nem utolsó sorban kétszeres Ironman.

Így ezzel a kis társasággal szeretnénk nektek, akik az ultrafutás után érdeklődtök egy izgalmas, hétvégi sportcsemegét biztosítani.

Június 19-én találkozunk! 😉”

Menü