PUB: Filep Ákos bemutatkozója

Filep Ákos vagyok 34 éves ultrafutó? nem vallom magam annak, fogalmazzunk úgy, hogy tettem már meg nagyobb távolságot, mint egy maraton. A sport mindig közel állt hozzám, fociztam, később kézilabdáztam, amit egy vállsérülés miatt, abba kellett hagynom. Majd visszatértem a focihoz, baráti csapatokban játszottam. De a koronavírus miatti korlátozások sok amatőr sportoló életét megnehezítették, elmaradtak bajnokságok, bezártak termek, nagyon sajnáltam, hogy vége lett.

Imádtam!

De ez egy új korszak kezdetét jelentette az életemben, 2020 júniusában apukája lettem Andrásnak és Ádámnak, akik eléggé siettek, szóval izgalmasra sikerült az első pár hetünk, de remekül vizsgáztak. A korházban egy ápoló azt mondta az etetés után, ez olyan nekik mintha 4 kilométert kellett volna most lefutniuk. Ekkor nyugodtam meg, akkor nincs baj, stramm kis fickók voltak. 2020 novemberében kezdtem futni heti 1x 2x csak úgy „értelmetlenül” labda nélkül, aztán megszerettem. Nyáron az UTT 65-ön már értük futottam kilométereket, hogy megmutassam nekik tisztességes, becsületes munkával és egy kis akaraterővel, mekkora akadályokat lesznek képesek legyőzni az életükben.

Az Ultra távok külön kategóriát képeznek a futók körében, ahol egymásnak nem ellenfelei vagyunk a pályán, hanem csapattársai, mert mindenki valójában a távolsággal küzd. Egy ilyen verseny fegyelmet, koncentrációt, kitartást kíván, valamint a kísérővel teljes összhangot, ettől lesz a versenynek külön története, lelke, egy nagy utazás egy nagy sztori, egy nagy buli. Említésre méltó hatalmas eredményeim nincsenek, talán annyi, hogy eddig az összes versenyemen célba értem szintidőn belül. (Mintha olyan sok lett volna 😊 )

Megtiszteltetésnek érzem, hogy indulhatok a #PUB -on, még akkor is, ha ez egy visszamondáson alapszik, bár hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek. Furcsa lesz futótársak nélkül teljesíteni, plusz erőt ad, ha látom Bogár Janit, Rakonczay Gábort, vagy Csipit futni. A lényeg, hogy a „Toyota” meg ne előzzön 😊.

A mostani PUB-ból sokat tanulhatok, izgalmas megmérettetés lesz, nagyon hosszú éjszakára kell számítanom, így 18 nappal a téli napforduló előtt, az időjárásról nem is beszélve, de ez csak hozzáad az kihíváshoz. Tegyük hozzá, számomra ez csak hobby, tehát edző nélkül készülgetek, aminek előnye, hogy az én edzőm mindig mellettem van. 😊 Kedves feleségem fog vigyázni rám a hosszúnak ígérkező kihívás alatt, mint már tette azt jópárszor, remek csapatot alkotunk amikor összefogunk.

Azt gondolom, hogy ultrát sokféleképpen lehet futni az életben, sokszor nincs is választás, egyszerűen végig kell csinálni és kész, nem szabad feladni, a lényeg az akaraterőn, a kitartáson van.

Tisztában vagyok a képességeimmel sanszos, hogy nem én fogom nyerni a következő UB-t nem is ez a cél. Viszont futásommal szeretném támogatni Fülöp Péter sporttársunkat, aki egy rossz pillanatnak köszönhetően 4 éve „futja ultra távját” és még mindig kitart, segítsünk neki céljai elérésében. Köszönöm!
Péterről itt tudhattok meg többet: https://angyalok-licit.webnode.hu/peter/
F O N T O S !!!
Közlemény: Angyalok Adomány Peti PUB
Így követhetjük, mennyit tudtunk segíteni!

Fülöp Péter
Raiffeisen Bank 12050002-01129641-00200006
IBAN: HU57 1205 0002 0112 9641 0020 0006
Swift kód: UBRTHUHB
Közlemény: Angyalok Adomány Peti PUB

Menü